Maia Sandu, după şedinţa CSS: Am discutat schemele puse la cale de grupuri de interese, controlate de Plahotniuc, Şor şi Platon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu a comunicat marţi, 13 aprilie, că la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate s-a discutat despre „subiecte urgente care afectează cetăţenii noştri, dar şi securitatea economică a Republicii Moldova”.

Maia Sandu a declarat că s-a discutat şi despre „schemele puse la cale de anumite grupuri de interese, controlate de Plahotniuc, Şor şi Platon, care se derulează de mai mulţi ani, pun în pericol banii cetăţenilor, creează riscuri majore pentru sectorul asigurărilor, dar şi pentru bugetul statului”.

„Unele din aceste scheme au fost posibile din cauza deciziilor proaste ale instituţiilor de reglementare, altele - din cauza deciziilor dubioase ale judecătorilor. În lipsa unor acţiuni prompte din partea organelor de drept în cazul actelor de corupţie, dar şi a inacţiunii Parlamentului în raport cu membrii consiliului CNPF, atacurile raider continuă”, a spus Maia Sandu.

Preşedintele a menţionat că CSS a venit cu mai multe recomandări către instituţiile statului. În particular, CSS i-a solicitat Procuraturii Generale să investigheze:

- Cazurile de utilizare a companiilor din sectorul de asigurări şi a conturilor bancare ale acestora în activităţi de creditare şi procese de privatizare ale activelor statului conectate la grupuri de interese şi implicate în alte fraude investigate;

- Deciziile CNPF care au dus la gestionarea ineficientă a activelor unor companii de asigurări;

tranzacţiile suspecte ale companiei MOLDASIG pe toată perioada, inclusiv 2008-2014.

„De asemenea, în cadrul şedinţei am discutat despre exportul grâului şi am cerut extinderea restricţiei la exportul grâului din rezerva de stat, pentru a nu admite creşterea preţurilor la produse de panificaţie pentru categoriile de cetăţeni cu venituri mici”, a mai spus Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite