Maia Sandu: Socialiştii nu sunt gata să sprijine reforma justiţiei şi combaterea corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Igor Dodon presedinte.md

Preşedintele ales, Maia Sandu, spune că nu crede în bunele intenţii ale lui Igor Dodon, or, anume prin votul socialiştilor, a fost demis guvernul pe care l-a condus anterior, transmite IPN.

Ea mai spune că socialiştii nu sunt gata să sprijine reforma justiţiei şi măsurile de combatere a corupţiei, iar un guvern susţinut de socialişti nu va avea puterea să rezolve lucrurile pe care le cere poporul, şi anume să asigure măsurile de combatere a corupţiei şi reforma justiţiei.

Potrivit Maiei Sandu, în alegerile prezidenţiale, prin votul pe care l-au dat, oamenii au votat nu doar împotriva lui Igor Dodon, dar şi împotriva guvernului şi a modului în care Igor Dodon şi echipa lui face politică.

Preşedintele ales spune că acest guvern trebuie să plece. Până să plece, trebuie să-şi îndeplinească funcţiile, şi anume să prezinte în Parlament proiectul bugetului pentru 2021 şi să fie aprobat. Acest buget trebuie să conţină ajutor pentru agenţii economici, inclusiv pentru sectorul agricol, sistemul medical, şi resurse pentru oamenii cu venituri mici, care nu au alt sprijin şi care ajung sub pragul sărăciei.

Maia Sandu mai spune că nu a avut discuţii cu preşedintele în exerciţiu Igor Dodon, nici înainte de alegeri, nici după. Ultima discuţie a avut-o acum un an, când a fost votată demisia guvernului pe care l-a condus.

„Anul trecut, guvernul pe care l-am condus a fost demis de majoritatea parlamentară din cauza reformelor justiţiei pe care noi le-am promovat. A fost demis pentru că majorităţii parlamentare i-a fost frică de măsurile anticorupţie pe care noi le-am pornit atunci. În aceste alegeri, cetăţenii Republicii Moldova ne-au dat un mandat puternic anume pentru combaterea corupţiei”, a remarcat Maia Sandu. Pornind de la aceasta, este clar că şi parlamentul trebuie dizolvat, pentru a-l reseta şi a avea alt guvern, a adăugat preşedintele ales.

Maia Sandu intenţionează să aibă o întâlnire cu premierul Ion Chicu pentru a vedea care este situaţia reală în ţară, pentru că vrea să ştie care e situaţia financiară, inclusiv din perspectiva politicii externe, pe care intenţionează să o implementeze, pentru a putea atrage investiţii din exterior şi pentru a transmite mesajele în raport cu întreprinderea acţiunilor pentru îmbunătăţirea situaţiei create de criza pandemică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite