Maia Sandu a solicitat la Washington continuarea sprijinului pentru Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Maia Sandu a solicitat la Washington continuarea sprijinului pentru Republica Moldova, precum şi adoptarea de către Congresul SUA a unei rezoluţii bilaterale în acest sens, „în susţinerea transformării democratice a Moldovei”. Solicitarea a fost făcută în cadrul întrevederii cu congresmenii Pete Olson şi David Price, copreşedinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din cadrul Congresului SUA, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Maia Sandu a cerut sprijinul Statelor Unite ale Americii în investigarea fraudei bancare şi susţinere pentru mass-media independentă din Republica Moldova.

Premierul a dat asigurări că executivul de la Chişinău este determinat să restabilească democraţia în ţară: „Guvernul s-a angajat să demonteze sistemul creat de fostul regim, să lupte cu corupţia la toate nivelurile şi să reformeze cu adevărat justiţia. Oamenii trebuie să ştie că li se va face dreptate”.

Oficialii au discutat şi despre problemele teritoriale ale Republicii Moldova. În acest context, prim-ministrul a apreciat sprijinul constant al SUA privind retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova.

„Deocamdată nu există o soluţie politică pentru problema transnistreană, dar nu vom accepta o soluţie care să menţină Moldova într-o zonă gri. Vrem să avem posibilitatea de a continua parcursul occidental, fără oricare intervenţii”, a declarat Maia Sandu.

Congresmenul David Price a declarat că Statele Unite ale Americii vor continua să susţină Moldova şi că e nevoie să se demonstreze că s-au făcut progrese vizibile în domeniul democratizării, iar alegerile locale din octombrie trebuie să fie libere şi corecte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite