Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu: Sprijinim principiul exclusiv paşnic al soluţionării conflictului transnistrean

0
14 Jan 2021 17:31:07
Autor: Iurii Botnarenco

„Sprijinim principiul exclusiv paşnic, pe cale politico-diplomatică, al soluţionării conflictului şi orice speculaţii la subiectul unor intenţii agresive sunt doar nişte provocări şi dezinformare intenţionată”, susţine preşedintele Maia Sandu, potrivit căreia, nu există premise pentru un conflict.

Declaraţiile în acest sens au fost făcute în cadrul unei întrevederi cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, transmite IPN.

Şefa statului a menţionat că cetăţenii din regiunea transnistreană sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, iar între locuitorii de pe cele două maluri nu există niciun fel de neînţelegere sau duşmănie.

Cei doi oficiali au discutat despre mersul procesului de negocieri şi necesitatea de a pune accent pe aspecte constructive. „Formatul 5+2 rămâne platforma de bază pentru procesul de negocieri, care trebuie să lucreze în interesul oamenilor şi să includă o serie de subiecte, inclusiv pe dimensiunea umanitară, a drepturilor omului, social-economică şi cu privire la libertatea de circulaţie”, precizează Maia Sandu.

Preşedintele a accentuat, în mod repetat, că lupta împotriva corupţiei şi contrabandei este una dintre cele mai importante priorităţi ale sale.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările