Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu spune că evenimentele organizate de preşedinţie pe 24 august dezbină societatea

0
23 Aug 2019 16:03:53
Autor: Iurii Botnarenco

Concertul organizat de preşedintele Igor Dodon în Piaţa Marii Adunări Naţionale, prin care marchează „75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism” are menirea de a diviza societatea. Opinia aparţine premierului Maia Sandu şi a fost exprimată în faţa jurnaliştilor prezenţi la evenimentele dedicate Zilei comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, transmite IPN.

„Eu cred că nu este bine acest lucru (organizarea concertului, n.r.). Eu cred că asta divizează, adâncesc diferenţele în societate. Partidul Socialiştilor a decis să meargă mai departe”, a declarat Maia Sandu. Premierul a adăugat că cetăţenii şi conducerea Republicii Moldova trebuie să facă lucruri care unesc societatea şi nu care le dezbină.

La rândul lui, viceprim-ministrul Andrei Năstase a spus că Guvernul al cărui membru este a decis ca pe 23 august să organizeze Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare. „Acesta este răspunsul nostru vizavi de concertul organizat de Igor Dodon”, a declarat Andrei Năstase pentru IPN.

Guvernul Republicii Moldova a organizat pe 23 august o zi a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, eveniment în cadrul căruia drapelul de stat a fost arborat în bernă iar participanţii au păstrat un moment de reculegere în memoria celor ucişi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii