Maia Sandu spune că va propune Parlamentului să majoreze pensia minimă la 2.000 de lei, dacă va ajunge în funcţia de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu unpaspentru.md

Lidera PAS, Maia Sandu, l-a acuzat pe Igor Dodon că nu a contribuit suficient la majorarea pensiilor pentru cetăţenii R. Moldova. Prin urmare, Maia Sandu a anunţat că, dacă va ajunge în funcţia de şef de stat după alegerile din 1 noiembrie, va propune Parlamentului să adopte o hotărâre prin care iniţiativa de majorare a pensiei minime la nivelul de 2.000 de lei să devină obiectiv naţional.

„În calitate de preşedinte, voi îndemna Parlamentul, indiferent de ideologiile partidelor din parlament, să-şi asume acest obiectiv printr-o hotărâre comună a tuturor deputaţilor. E vremea să unim societatea în jurul unor asemenea obiective naţionale comune. Indiferent de limba vorbită sau etnie, ideologie politică sau vârstă, cu toţii ne dorim ca părinţii, bunicii noştri să aibă pensii bune”, a declarat Maia Sandu într-un briefing de presă.

Lidera PAS susţine că pentru majorarea pensiei minima până la 2.000 de lei este nevoie de circa 3 miliarde de lei anual. Potrivit ei, aceşti bani vor veni din „economiile pe care le vom face, oprind schemele de corupţie”.

„Vă amintesc că conform estimărilor Procuraturii, doar la întreprinderea Metalferos, statul a fost furat cu peste 1,2 miliarde de lei. În perioada celor cinci luni în Guvern, am transmis la CNA şi PG nenumărate informaţii despre cazurile de corupţie - Aeroport, Moldtelecom, Calea Ferată, Gările Auto, Arena Chişinău, privatizarea Tutun CTC şi multe altele”, a spus Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite