Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu susţine că Ştefan Gaţcan a fost sechestrat: „Bandiţii lui Dodon folosesc instituţiile statului ca să se războiască între ei”

5
1 Jul 2020 18:20:56
Autor: Iurii Botnarenco

Lidera PAS, Maia Sandu, spune că din informaţiile pe care le deţine, într-adevăr, deputatul Ştefan Gaţcan ar fi fost sechestrat miercuri, 1 iulie, şi obligat să-şi depună mandatul. Ex-premierul consideră că în spatele acestor acţiuni stau „bandiţii lui Dodon”.

„Bandiţii lui Dodon folosesc instituţiile statului ca să se războiască între ei. Nu contează că deputatul Gaţcan este unul dintre ei şi că a intrat în cârdăşie cu o gaşcă de hoţi. Dacă ei fac asemenea crime cu un deputat, imaginaţi-vă ce fac ei cu oamenii simpli. Ce s-a întâmplat astăzi confirmă ce ne spun oamenii zi de zi, de la Criva la Colibaşi, că acest Parlament nu este pentru oameni. Că unii deputaţi se poartă în Parlament ca marfa la piaţă, se vând, se cumpără, se duc cu cine plăteşte mai mult”, a scris Maia Sandu pe Facebook.
 
Maia Sandu a afirmat că „este foarte grav fenomenul de azi – mai întâi îl fac pe Gaţcan deputat de Hânceşti, îl ridică în slăvi, apoi îl împart între ei şi-l vând cui dă mai mult, apoi îl fac cu ou şi oţet, apoi îl ameninţă şi-l şantajează, apoi îl închid în beciuri pentru a obţine ce vor”. 
 
„Ei fac orice ca să nu ajungă la puşcărie şi să-şi apere averile ilegale. Atât de tare se tem, încât folosesc cele mai mârşave mijloace specifice bandiţilor: de la saci cu bani până la hărţuirea fizică a deputaţilor. Oricât ar încerca cei 15 deputaţi PAS şi colegii noştri din Platforma DA să lupte cu bandiţii, Parlamentul a fost murdărit total în ochii oamenilor de găştile lui Plahotniuc şi Dodon. Unica soluţie sunt alegerile anticipate. Doar alegătorii pot curăţa Preşedinţia şi Parlamentul de hoţi şi bandiţi, doar ei vor putea aduce la guvernare oameni cinstiţi, care ştiu să facă lucruri bune pentru oameni”, a mai spus lidera PAS.

Deputatul Ştefan Gaţcan a publicat un video pe pagina sa de Facebook, de pe un câmp de viţă de vie, în care afirmă că nu a fost sechestrat şi că este bine. Afirmaţia a fost făcută după ce deputaţii din Pro Moldova au anunţat că Gaţcan „a fost sechestrat” şi adus la Preşedinţie la o discuţie cu Igor Dodon, ca urmare a deciziei parlamentarului de a părăsi fracţiunea socialiştilor şi a adera la Pro Moldova.

„Mă simt bine, nu am probleme, nu sunt sechestrat, sunt bine cu familie. Vă rog să nu aveţi grijă. O să fiu pur şi simplu fără comunicare cu prietenii, cu nimeni, deoarece am nevoie de reabilitare”, a declarat Ştefan Gaţcan.

Pe parcursul zilei de miercuri, 1 iulie, timp de câteva ore, deputaţii din grupul Pro Moldova s-au aflat la sediul Preşedinţiei, în încercarea de a intra în instituţie pentru a-l găsi pe deputatul Ştefan Gaţcan. Aceştia susţineau că Gaţcan „a fost sechestrat” şi adus la Preşedinţie la o discuţie cu Igor Dodon, după ce parlamentarul a anunţat că părăseşte fracţiunea socialiştilor şi aderă la Pro Moldova, iar apoi intimidat pentru a-şi depune mandatul de deputat. 

Deputaţii Pro Moldova, care se aflau la porţile Preşedinţiei, încercau să verifice toate maşinile care ieşeau de pe teritoriul Preşedinţiei pentru a fi siguri că Gaţcan este în viaţă şi nu este scos în portbagaj. Potrivit lor, Gaţcan este de negăsit timp de 7 ore, timp în care nu răspunde la apelurile telefonice chiar şi de la membrii familiei.

Serviciu de Protecţie şi Pază de Stat le-a interzis deputaţilor să intre în Preşedinţie sau să verifice maşinile de securitate. Pe de altă parte, Preşedinţia a negat că Gaţcan nu se află în instituţie şi nici nu a fost.

Amintim că la o zi după ce a anunţat că părăseşte fracţiunea Socialiştilor şi aderă la grupul Pro Moldova, Ştefan Gaţcan şi-a depus mandatul de deputat, însă această decizie a fost anunţată de şeful fracţiunii PSRM, Corneliu Furculiţă, deşi cu 24 de ore în urmă, tot socialitşii îl numeau pe Gaţcan „prostituată politică”, „trădător” şi îl acuzau că s-a vândut lui Plahotniuc.

Reprezentanţii Partidului Pro Moldova susţin că deputatul Ştefan Gaţcan este de negăsit. Potrivit acestora, prezent la Parlament pentru a participa la şedinţa Comisiei protecţie socială, familie şi sănătate, miercuri, 1 iulie, „Ştefan Gaţcan a fost sechestrat de un grup de deputaţi socialişti şi impus să semneze cererea de demisie”.

În comunicat se menţionează că deputatul Ştefan Gaţcan a depus, în dimineaţa zilei de astăzi, o plângere la Procuratura Generală în care reclamă hărţuirea, intimidarea şi şantajul la care a fost supus la 30 iunie din partea unui grup de deputaţi PSRM.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Alex Bun
1.07.2020, 23:07:07

Gațcan a fost ales din partea PSRM, a fost corupt și cumpărat de bandiți, și-a dat seama că va avea de dat socoteală din cauza aceste mârșăvii și-a dat demisia și a fugit din țară. Ce beciuri, ce bandiți ai lui Dodon, ce război? Ești penibilă și nu o să ajungi niciodată președinte al Moldovei insultând inteligența alegătorilor.

-1 (1 vot)
Alex Bun
1.07.2020, 23:25:33

Și dacă se va dovedi că nu a fost sechestrat, cum sigur nu a fost, nu ar fi bine să-ți dai demisia și să dispari în vreo mănăstire undeva unde să nu te mai găsească decât cine te caută? După ce se va dovedi că nu a fost sechestrat o să vă fete mintea alte golănii, că a fost amenințat el, familia sau cine știe ce altceva. Aveți școala sau mai bine zis stăpânii voștri care vă scriu răutățile au școală. Îi cunoaștem. Când bandiții cumpără cu milioanele furate deputații, corupând cu totul sensul votului popular, nu vă deranjează, ba ticuliți deja guverne deși tu personal ai avut guvernarea și ți-ai bătut joc de constituție și parteneri, lucru pentru care ai și fost demisă după merit. Și culmea e că partenerii te-au rugat frumos să nu-ți bați joc, dar ordinul de la București se execută, nu se discută. Dodon care s-a aliat cu voi, îmi amintesc imaginile când după alegeri v-a invitat conform prevederilor constituționale la consultări și v-a întins mâna iar voi, tu și broscoiul, ați făcut un gest incalificabil pentru care ați trebui să nu mai aveți ce căuta în politică și anume ați refuzat să dați mâna cu președintele, gest de o mitocănie specifică celor ce vă dirijează și școlesc. Nu pe Dodon l-ați insultat, ci instiituția și pe majoritatea cetățenilor ce l-au votat pe Dodon, nu o impostoare trădătoare. Eu unul vă dădeam afară instant, dar Dodon a dovedit că e mare strateg, și-a călcat pe demnitate pentru Moldova în fața unor nimicuri, dar a reușit să curețe Moldova de Plahotniuc, acum sunt ultimile zbateri ale hidrei ce trage cu toate tunurile aruncă cu bani în cumpărat deputați și articole de presă. întâi bandiții sper că urmează și trădătorii. Acea acceptare a umilirii de către Dodon de niște viermi amintește de îngenuncherea unui alt mare moldovean în fața unui vierme la Colomeea,

-1 (1 vot)
Jason_Bourne
2.07.2020, 21:51:26

Comentariu considerat abuziv.

zbucium ion
2.07.2020, 04:25:33

CINE, daca nu Maia Sandu si Andrei Nastase au aburcat PSRM-ul la carma tarii? Pentru tot ce se intampla PAS si PPDA sunt primii vinovati. N-a trecut decat 1 an si Maia si-a uitat CRIMA POLITICA,pe care a facut-o in fata celor 340.000 de alegatori ai ACUM?

-1 (1 vot)
Coco
2.07.2020, 10:46:37

Voi, Zbuciumov si Alexandrov sunteti de o aroganta aparte, ii credeti pe toti moldovenii tampiti. Cum adica, socialistii il sechestreaza si poate nu numai atat pe Gatcan si vinovati is Sandu si Nastase. Daca nu apare Gatcan la vedere sa lamureasca treburile, ma rog nu le va spune chiar pe toate asa cum au fost ii albastra la socialisti ca le iese la vedere toate mizeriile de care sunt in stare intr-un moment nepotrivit , inaintea alegerilor si oamenii isi cam pot da seama cu ce matrapazlacuri vor umbla. Asta-i partidul cel mai nociv pentru existenta Moldovei ca stat . Dodon, Chicu and& inca mai incearca imprumutul inrobitor care nu le-a iesit.

+1 (1 vot)