Maia Sandu a transmis un mesaj de comemorare a victimelor atentatelor din 11 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de comemorare a victimelor atentatelor teroriste, produse la 11 septembrie 2001 în Statele Unite ale Americii. „Sunt douăzeci de ani în care mii de familii, din toată lumea, continuă să-şi plângă morţii, transmite IPN.

Aproape 3000 de oameni care în acea zi tragică au mers liniştiţi la muncă sau în călătorie şi sute de oameni care au murit ulterior, din cauza complicaţiilor de sănătate provocate de azbestul toxic din clădirile care s-au prăbuşit”, a spus preşedinta.

Şefa statului a menţionat că ziua de 11 septembrie 2001 a arătat cât de interconectată, dar şi cât de fragilă este lumea în care trăiesc oamenii.

„Lecţia acestei zile ne spune că guvernele de astăzi trebuie să fie şi mai solidare în faţa pericolelor globale, pentru a asigura securitatea cetăţenilor. Şi că statul de drept, democraţia şi libertatea trebuie apărate zi de zi. Aceasta este temelia societăţii în care viaţa umană are prioritate”, a relatat Maia Sandu.

Astăzi se fac 20 de ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 din SUA. În dimineaţa zilei de 11 septembrie 2001, terorişti sinucigaşi au deturnat patru avioane de pasageri. Teroriştii au preluat controlul avioanelor, lovind două dintre turnurile gemene ale World Trade Center din New York. Clădirile s-au prăbuşit în decurs de două ore, distrugând şi avariind şi alte clădiri din jur. Teroriştii au prăbuşit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia. Al patrulea avion a căzut pe o câmpie în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri şi membrii echipajului au încercat să recâştige controlul avionului, pe care teroriştii îl îndreptaseră spre Washington. Nu au existat supravieţuitori ai zborurilor. Printre decedaţi au fost cetăţeni ai 90 de state.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite