Maia Sandu: UE este gata să redeschidă discuţiile cu privire la asistenţa macrofinanciară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Peter Michalko

UE este gata să redeschidă discuţiile cu privire la asistenţa macrofinanciară, să ofere suport financiar pentru proiecte de cooperare transfrontalieră şi să susţină Moldova cu expertiză internaţională în vederea consolidării instituţiilor democratice. Asigurări în acest sens au fost făcute de către şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Peter Michalko, susţine premierul Maia Sandu, care a avut o întrevedere cu oficialul european, transmite IPN.

„I-am adresat mulţumiri domnului Michalko pentru ajutorul enorm oferit Republicii Moldova de Uniunea Europeană de-a lungul timpului. L-am asigurat că noul Guvern va îndeplini prevederile din Acordul de Asociere cu UE şi va respecta toate angajamentele cu privire la reforme şi principiile stabilite în Acordul de Asociere”, menţionează Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

luni, premierul a avut o întrevedere şi cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, căruia Maia Sandu i-a mulţumit în numele tuturor cetăţenilor pentru sprijinul constant şi, mai ales, pentru susţinerea din ultimele zile a noului Guvern legitim şi democratic învestit.

La rândul său, ambasadorul, citat într-un comunicat de presă al executivului, a asigurat că Statele Unite ale Americii vor conlucra îndeaproape cu noul Guvern pentru consolidarea statului de drept şi crearea unor instituţii puternice care să asigure un nivel de viaţă înalt pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite