Maia Sandu: Mă voi vaccina cu AstraZeneca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu spune că în următoarele 3 luni toţi doritorii de a se vaccina anti-COVID-19 o vor putea face, pentru că nu va mai exista problema lipsei vaccinului. Şeful statului spune că în următoarele zile ţara noastră va achiziţiona o cantitate considerabilă de vaccin AstaZeneca şi solicită Ministerului Sănătăţii să demareze a treia etapă de vaccinare, cea a populaţiei generale, notează IPN.

Maia Sandu spune că pentru a încuraja oamenii să se imunizeze, ea însăşi se va vaccina cu AstraZeneca.

Preşedintele Maia Sandu spune că problema lipsei vaccinului va ţine de trecut. Republica Moldova este capabilă să achiziţioneze cantitatea necesară de ser AstraZeneca pentru vaccinarea tuturor celor care-şi doresc să se imunizeze.

„Noutatea bună este că în cel mai scurt timp vom finaliza negocierile pe achiziţia de vaccin şi începând cu luna mai vom primi cantităţi mari de vaccin, astfel încât în următoarele 3 luni toţi cei care vor să se vaccineze să o facă. În primul rând, este vorba despre AstraZeneca, este cantitatea cea mai mare de vaccin pe care o putem cumpăra. Mai purtăm discuţii cu o altă companie producătoare de vaccin, dar încă nu avem un acord final”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chişinău.

Şeful statului spune că deocamdată nu s-a vaccinat şi aşteaptă să fie demarată etapa a treia a panului naţional de vaccinare, când va fi eligibilă imunizării populaţia generală.

„Partea bună este că toţi cei care vor dori să se vaccineze cu AstraZeneca, eu personal tot cu AstraZeneca mă voi vaccina, vor putea face asta în următoarele luni. Chiar dacă eu sunt eligibilă, conform planului Ministerului Sănătăţii, încă nu m-am vaccinat, o voi face când va începe vaccinarea întregii populaţii. Solicit Ministerului Sănătăţii să deschidă procesul de vaccinare pentru toată lumea. Să lanseze platforma unde oamenii se pot programa şi toţi cei care vor să se vaccineze, s-o facă, pentru că nu vom mai avea această problemă a lipsei vaccinului”, a spus Maia Sandu.

Potrivit portalului www.vaccinare.gov.md, de la începutul campaniei de imunizare anti-COVID-19, au fost administrate aproape 140 de mii de doze de vaccin, ceea ce reprezintă 3% din populaţia eligibilă vaccinării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite