Maia Sandu: Vizita preşedintelui Sloveniei la Chişinău este un semnal de sprijin pentru agenda noastră ambiţioasă de reforme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a întâmpinat la Chişinău vineri, 1 octombrie, pe preşedintele Republicii Slovenia, Borut Pahor, în cadrul unei ceremonii oficiale.

„Preşedintele Republicii Slovenia, Borut Pahor, a sosit astăzi în vizită oficială în Republica Moldova pentru a transmite un semnal de sprijin pentru agenda noastră ambiţioasă de reforme. Am discutat cu preşedintele Pahor despre planul nostru de transformare internă a ţării şi despre direcţiile de colaborare cu Slovenia, care ne pot ajuta în acest sens. Moldova este interesată să preia experienţa Sloveniei în diverse domenii, printre priorităţi fiind digitalizarea serviciilor publice”, a spus Maia Sandu.

Şefa statului a menţionat că Moldova contează pe sprijinul Sloveniei, care deţine în prezent Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, şi în susţinerea parcursului nostru european. „Aceasta vizează aprofundarea dialogului politic cu Bruxellesul, accesarea şi valorificarea asistenţei oferite de UE şi consolidarea cooperării din cadrul Parteneriatului Estic. Un bun prilej în acest sens e oferit de Summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc în decembrie”, a afirmat Preşedintele Republicii Moldova. De asemenea, doamna Maia Sandu a subliniat că ţara noastră va continua consolidarea dialogului cu diferite state pentru a oferi cetăţenilor săi şansa la dezvoltare şi o viaţă demnă aici, acasă. „Vrem să devenim o sursă de stabilitate şi prosperitate în regiune”, a mai spus şefa statului.

În cadrul vizitei oficiale a preşedintelui sloven, cei doi şefi de stat au avut o întrevedere tête-à-tête, în cadrul căreia au discutat despre relansarea relaţiilor moldo-slovene şi agenda europeană a Republicii Moldova, dar şi convorbirile în format extins cu membrii celor două delegaţii. Ulterior, cei doi şefi de stat au susţinut o conferinţă de presă comună. 

„Am decis să vizitez Republica Moldova pentru că doresc să vă sprijin în preocuparea dumneavoastră vitală - de a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor, pentru întărirea valorilor democratice în societate, pentru consolidarea relaţiilor cu vecinătatea şi, nu în ultimul rând, pentru perspectiva europeană a ţării dumneavoastră”, a spus liderul sloven.

Borut Pahor se află în vizită oficială la Chişinău la invitaţia Maiei Sandu, aceasta fiind prima vizită la nivel de preşedinţi după o pauză de 19 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite