Maia Sandu: Aş vrea ca această guvernare să se ţină măcar un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Igor Dodon presedinte.md

Premierul Maia Sandu consideră că în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, dar nu e sigură de data acestora. Într-un interviu pentru „Radio Svoboda” din Ucraina, premierul a remarcat că este nevoie de timp pentru curăţarea instituţiilor statului şi reformarea sistemului pe interior, fapt care ar putea dura mai multe luni. „Aş vrea ca această guvernare să se ţină măcar un an”, a spus Maia Sandu, transmite IPN.

„Consider că în câteva luni se poate de curăţat aceste instituţii de stat. După care, e nevoie de alte câteva luni pentru ca acolo să vină oameni care ar putea începe reformarea pe interior. Asta ne dorim”, a declarat premierul.

Maia Sandu spune că s-a ajuns la o coaliţie temporară cu PSRM pentru că era nevoie de „curăţarea sistemului oligarhic şi a face sistemul să lupte cu corupţia”, întrucât regimul de până acum, care pretindea a fi democrat şi pro-european, a condus ţara prin alte metode decât cele democratice şi europene.

„A fost un regim care a anulat alegerile atunci când rezultatul nu i-a convenit. A fost un regim foarte corupt. Şi toţi deja cunosc despre schemele de corupţie din Republica Moldova, inclusiv  despre furturile bancare. Noi am ajuns în situaţia în care pur şi simplu nu a existat o altă posibilitate”, a afirmat Maia Sandu.

Premierul a mai spus că fosta guvernare a discreditat modelul european de dezvoltare. „Jumătate din populaţia ţării consideră că ar fi fost mai bine dacă ar fi fost o guvernare autoritară, ca la Kremlin, pentru că democraţia ar fi vinovată pentru sărăcie, migraţie, corupţie”, a menţionat Maia Sandu, spunând că actuala guvernare vrea să demonstreze ce înseamnă de fapt guvernare după modelul european, iar în consecinţă să crească susţinerea pentru integrarea europeană a ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite