Maia Sandu vrea separarea domeniilor sănătăţii şi muncii în două ministere distincte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SuAla Nemerenco, noua ministră a Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a fost prezentată luni, 17 iunie, funcţionarilor din instituţia pe care o va conduce. În cuvântul de prezentare, premierul Maia Sandu a spus că a fost o idee proastă fuzionarea domeniilor sănătăţii şi muncii într-un singur minister. „Trebuie să corectăm această decizie, pe care eu o cred neinspirată”, a spus Maia Sandu, citată de IPN.

În ceea ce priveşte noua ministră, Maia Sandu a mai precizat că Alla Nemerenco are experienţă managerială şi cunoaşte lucrurile în profunzime.

Alla Nemerenco a spus că pe agenda sa pe primul plan este personalul medical şi asistentul social, personalul care lucrează în protecţia socială, mărirea salariilor acestora fiind prioritară. „Tot pe primul loc este şi pacientul. Tot ce facem este pentru el şi nu doar prin declaraţii sterile. Trebuie să începem să deschidem uşa Ministerului Sănătăţii, să renunţăm la toată birocraţia şi să renunţăn la toată greutatea cu care circulă pacientul prin sistemul nostru”, a declarat Alla Nemerenco.

Alla Nemerenco este născută în anul 1959. După ce a absolvit Facultatea medicină generală, Institutul de Stat de Medicină şi Farmacie din Chişinău, a făcut masterul în management sănătate publică la USMF „Nicolae Testemiţanu”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite