Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu, de ziua comemorării eroilor căzuţi în conflictul de pe Nistru: „Avem datoria să nu cedăm în faţa hoţilor”

0
2 Mar 2021 12:43:04
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Maia Sandu a participat marţi, 2 martie, la evenimentul de comemorare a eroilor căzuţi în războiul de pe Nistru din 1992. În cadrul unui discurs, şeful statului a declarat că în acel conflict armat „am pierdut vieţi omeneşti, am pierdut liniştea din familii, am plătit şi continuăm să plătim pentru acest conflict menţinut artificial.”

„Între oamenii de pe cele două maluri nu există neînţelegeri. Suntem la fel. Avem aceleaşi nevoi, suferim la fel de sărăcie, de lipsă de oportunităţi economice, de izolare, corupţie, neîncredere în instituţii. Suntem cu toţii victimele corupţiei regionale, care foloseşte acest conflict pentru a câştiga averi prin contrabandă, delapidare, trafic ilegal de bunuri. Ştim cu toţii că, pe seama sutelor de mii de nenorociri generate de acest conflict, sunt câţiva oameni care se îmbogăţesc. Unii dintre ei, chiar aici în Chişinău”, a afrimat Maia Sandu.

Potrivit preşedintelui, „clanurile corupte care au furat acest popor în anii ‘90 continuă să fure şi să se îmbogăţească chiar şi pe timp de ciumă, din contul oamenilor cinstiţi.”

„În pofida faptului că în noiembrie 2020 cetăţenii acestei ţări, într-un număr record, au ieşit la urnele de vot şi au spus un nu hotărât hoţiei, caracatiţa corupţiei continuă să se zbată, cu speranţa că va scăpa de justiţie şi de furia oamenilor, care cer dreptate. În memoria celor care şi-au dat viaţa apărându-şi ţara, avem datoria să nu cedăm în faţa hoţilor. Avem datoria să construim o societate a dreptăţii, a bunăstării pentru toţi. Să asigurăm oportunităţi pentru afaceri de succes, pentru crearea locurilor de muncă, să ne protejăm mediul, să asigurăm acces la educaţie şi servicii medicale de calitate, să salvăm banii publici pentru a-i investi în satele şi oraşele noastre, să-i protejăm pe cei vulnerabili”, a menţionat Maia Sandu.

Maia Sandu a accentuat că „în această luptă cu corupţia, ne sprijinim pe forţele sănătoase ale societăţii noastre, pe acei oameni care şi-au păstrat onoarea, patriotismul şi curajul.” 

„Astfel de oameni reprezintă imunitatea societăţii noastre şi în acest sistem de imunitate un rol deosebit îl au veteranii conflictului de pe Nistru. Am simţit implicarea voastră în fiecare moment de răscruce pentru ţara noastră. De fiecare dată aţi ştiut să alegeţi grâul de neghină şi nu v-aţi temut să spuneţi răspicat adevărul, chiar dacă adesea aţi plătit scump pentru aceasta. Contez în continuare pe fiecare dintre voi”, a mai spus preşedintele.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările