„Maidan” şi „lovitură de stat” în Transnistria. KGB-ul de la Tiraspol anunţă despre pericolul destabilizării în regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

KGB-ul de la Tiraspol anunţă că cetăţenii din regiunea transnistreană sunt chemaţi la proteste, prin intermediul mesajelor postate pe Internet, iar experţii vorbesc despre un „maidan transnistrean” şi realizarea scenariului privind începerea „unei lovituri de stat”.

Potrivit unui comunicat al KGB-ului din Transnistria, începând de marţi, 1 decembrie, au fost văzute mai multe mesaje prin care populaţia din regiune era chemată la proteste în faţa sediului „comisiei electorale centrale”. „KGB avertizează că sunt inadmisibile orice acţiuni ilegale extremiste sau alte acţiuni cu caracter distructiv şi cheamă cetăţenii şi forţele politice ale republicii să nu se lase provocaţi şi să îşi apere drepturile exclusiv în limitele cadrului legal”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii KGB-ului mai comunică despre faptul că „orice presiune asupra organelor de stat pot duce la destabilizarea situaţiei şi forţele din exterior pot profita pentru a distruge statalitatea republicii”.

„Deputatul” proaspăt ales pe listele opoziţiei regimului Şevciuk, Andrei Safonov, susţine că mitingul de protest planificat pentru astăzi, 2 decembrie, ora 9:00, acţiune numită şi „maidan transnistrean” reprezintă o provocare din partea adepţilor puterii de la Tiraspol.

În acelaşi timp, expertul de peste Nistru, Roman Konoplev, a scris pe dniester.ru că structurile de forţă din Transnistria, care execută ordinele puterii de la Tiraspol, au decis să realizeze un scenariu foarte periculos planificat pentru cazul în care vor pierde alegerile. Konoplev susţine că ar fi vorba despre o „lovitură de stat” armată.

Menţionăm că, în urma alegerilor nelegitime, care au avut loc duminică, 29 noiembrie, în Transnistria, 38 din cele 43 de mandate de „deputat” în Sovietul Suprem au fost obţinute de candidaţii de pe listele opoziţiei regimului lui Şevciuk.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite