articolul anterior articolul urmator

Manipularea de stat de la Chişinău. Ce trebuie să înveţe Maia Sandu de la Vladimir Plahotniuc (I)

5
3 Jul 2017 13:10:35
LARICS

5 Comentarii

Stefanescu Marian
3.07.2017, 14:53:40

Moldova este un stat mafiot(ca şi Ucraina şi,parţial,România...) şi ca urmare este un stat slab.Politica mafiotă de a suge de la două-trei ţâţe(Europa,România,Rusia) este premeditată de mafioţii moldoveni,dar în favoarea lor nu a poporului moldovean.Altfel spus,toţi banii europeni,inclusiv din România,sunt "sifonaţi" de mafioţii din Moldova.În prezent România nu are soluţie pentru Moldova fiindcă nu este nimeni serios acolo cu care să stabileşti nişte măsuri ferme. Autorul are dreptate,Plahotniuc este un fel de Dragnea de la noi:dacă pierde puterea,pierde averea şi ajunge la puşcărie.De aceea se va bate pe viaţă şi pe moarte că să obţină guvernarea,indiferent cu cine.Să observăm că nici opoziţia PAS,DA,BUN,PL nu este în stare să articuleze o poziţie comună minimală.Toata clasa politică de la Chişinău joacă "la două-trei capete" într-o veselie sinucigaşă.În acest moment,pentru alegerile din 2018 se întrevede un guvern Plahotniuc-Dodon,ajutat şi de noua "lege electorală uninominală".Mai e mult până să fie bine în Moldova...

+3 (5 voturi)
ion sbucium
4.07.2017, 09:44:09

LARICS nu vede si nu analizează "BÂRNA" intrata in ochiul propriei tari, dar examinează ZELOS si NELOIAL "paiul" din ochiul statului R.Moldova, de care mereu nu încape si existenta sa LIBERA il supară, il enervează, ba chiar il nefericește, căci fără Basarabia Romania ar fi, cică, un stat NEÎMPLINIT si nu e bine ca in RM sa se instaureze STABILITATEA, nu e bine ca la putere sa fie o coaliție, un parlament si un guvern funcțional NE-"UNIONIST" - PRO-RM, pro-independenta si suveranitate, pro-Acord de Asociere LIBERA cu UE. LARICS devine un laborator de amestec abuziv in afacerile interne si de subminare "unionista" a statului asociat cu UE - R. Moldova. Pana când?...

-3 (3 voturi)
ion sbucium
4.07.2017, 09:50:34

Sunt motive de a invidia guvernul Filip de la Chișinău pe fundalul guvernelor de la București. Un asa prim-ministru si-ar putea dori si Romania.

-2 (4 voturi)
Mandrean Paul
10.07.2017, 13:40:13

Asa cum bine recunosc si socialistii de la Chisinau, viitorul Moldovei este Re-Unirea cu Romania. Restul este zbucium inutil al trolilor kremlinului. Asa ca dasvidania, tavarişci dodon!

Jandarmul Roman
4.07.2017, 19:58:00

Pentru Plahotniuc a ramas o singura carte de jucat care i-ar mai putea asigura accederea in parlament in 2018. Si aceasta este crearea PSD-M. Nici PSRM-ul lui Dodon nu este sigur ca va reusi sa scoata 51 la suta singuri. iar dupa alegeri nu are nici o certitudine ca va putea face o alianta cu PD-ul lui Plahotniuc. Ar fi nevoiti sa cedeze mult prea mult in fata lui Plahotniuc. Si nu pot risca asta. Pentru PD, care cu siguranta nu va reusi sa acceada in parlament (avand sub 5 la suta in realitate nu in sondaje comandate de ei) nici schimbarea sistemului electoral nu le va oferi nici o certitudine. Calea cea mai simpla pentru acest binom nu mai poate fi decat crearea PSD Moldova. Pentru ceilalti...daca nu se vor uni asa cum au dat startul unionistii (prin PUN), daca nu vor consolida toti votantii unionisti, pro-romani, adevaratii pro-europeni si anti-oligarhici, vor fi slabe sanse sa consolideze si sa cheme la vot cat mai multi votanti. Daca vor opta in continuare sa mearga fiecare pe cont propriu asa cum au dorit la alegerile prezidentiale, multi nu vor obtine pragul de a intra in parlament. Iar de aceasta data unionistii nu se vor mai inghesui sa dea votul util doar catre un candidat asa cum s-a intamlat cu Maia Sandu cand a obtinut 48 la suta datorita lor. Maia Sandu si Andrei Nastase + toate partidele si partidutzele unioniste, pro-romane (deci pro-europene si anti-oligarhice) sunt NEVOITE sa se UNEASCA. Sa lase deoparte toate eventualele posibile diferende si retorici, sa nu se lase antrenati (manipulati) in discursuri destructive (contre) si SA-SI UNEASCA TOATE FORTELE impreuna in realizarea aceluiasi scop comun. Crearea unei forte capabile sa acceada cu o majoritate in parlament. Nota: Ca o parere pur personala cred ca un Traian Basescu poate fi animalul politic care-l va manca la micul dejun pe Dodon. Iar Plahotniuc va fi desertul.

+1 (1 vot)