Mareşalul Senatului Polonez Bogdan Borusewicz aterizează astăzi la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mareşalul Parlamentului Polonez, Bogdan Borusewicz
Mareşalul Parlamentului Polonez, Bogdan Borusewicz

De îndată ce aterizează pe Aeroportul Internaţional Chişinău, delegaţia poloneză însoţită de preşedintele Parlamentului Marian Lupu va pleca la Bălţi. Mâine oficialii europeni se vor întâlni cu preşedintele Nicolae Timofti şi premierul în exerciţiu Vlad Filat.

Mareşalul Senatului Poloniei, Bogdan Borusewicz, aterizează astăzi la Chişinău, unde va participa la deschiderea Adunării Parlamentare Polonia-Moldova, relevă Publika.md. Borusewicz, care vine în Republica Moldova pentru două zile, va fi întâmpinat la ora 11.45 de către preşedintele Parlamentului Marian Lupu.

Tot în cursul acestei zile, delegaţia poloneză va pleca la Bălţi. Mâine, după inaugurarea Adunării Parlamentare Polonia-Moldova, oficialul de la Varşovia se va mai întâlni cu preşedintele Nicolae Timofti şi prim-ministrul Vlad Filat. 

Începută pe 25 iulie 2011, Adunarea Parlamentară Polonia-Moldova reuneşte câte 10 deputaţi din parlamentul moldovenesc şi cel polonez şi are loc o dată pe an, în ambele ţări. 

Bogdan Borusewicz este cunoscut în mass-media de la Varşovia drept „Preşedintele de o singură zi“ al Poloniei, după ce pe 8 iulie 2010 a asigurat interimatul prezidenţial în contextul în care Bronisław Komorowski, actualul şef de stat polonez, a demisionat din poziţia de speaker al Parlamentului datorită înscrierii în cursa pentru preşedinţie, iar Grzegorz Schetyna urma să preia funcţia supremă a Legislativului. „Măcar numele meu va rămâne în istorie ca răspuns pentru curiozităţi“, a spus la acea vreme Borusewicz.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite