Maria Ciobanu spune că alegerile locale din 2018 au fost invalidate ca urmare a unui „târg murdar” dintre socialiştii lui Dodon şi democraţii lui Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputata Blocului ACUM Maria Ciobanu a adus acuzaţii grave la adresa partenerilor săi de alianţă din Partidul Socialiştilor. Ea susţine că alegerile locale din 3 iunie 2018, în care liderul PPDA, Andrei Năstase, a învins în faţa socialistului Ion Ceban în cursa electorală pentru Primăria Chişinău, au fost invalidate în urma unui „târg murdar” între socialişti şi democraţi.

„În turul doi de scrutin, din 3 iunie 2018, el l-a surclasat pe pretendentul socialiştilor la funcţia de primar cu o diferenţă confortabilă de peste 5 la sută. Domnul Andrei Năstase a fost victima unui complot, a unui târg murdar dintre socialiştii lui Dodon şi democraţii criminalului Plahotniuc, ajutaţi de o judecătoare Berdilo. Acest caz ruşinos a făcut încojurul lumii, prezentându-ne drept un stat în care instituţiile lui au fost capturate”, a declarat Maria Ciobanu sâmbătă, 21 septembrie, la un eveniment de lansare în cursa electorală pentru Primăria Chişinău a candidatului Andrei Năstase.

Amintim că, pe 19 iunie 2018, Judecătoria Chişinău, sediul Centru, a decis să nu valideze rezultatul alegerilor din Chişinău, pentru că Andrei Năstase ar fi încălcat legislaţia electorală atunci când, într-un Live făcut pe Facebook în ziua alegerilor, a îndemnat cetăţenii să iasă la vot, fapt calificat de instanţă ca îndemn de a vota candidatul Năstase, în timp ce legislaţia electorală interzice agitaţia în ziua alegerilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite