Maria Zaharova: Moscova nu va susţine niciun partid la parlamentarele de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse, Maria Zaharova, a declarat marţi, 16 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că Moscova nu va sprijini niciun partid politic în parlamentarele din Republica Moldova, din 24 februarie 2019.

„Poziţia noastră principială este că noi nu vom sprijini pe nimeni în Moldova. Dar după ce cetăţenii îşi vor expune voinţa, care trebuie să fie una independentă, noi ne aşteptăm la dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu Moldova”, a afirmat Maria Zaharova.

Zaharova a subliniat că relaţiile moldo-ruse nu sunt tocmai bune din cauza situaţiei politice de la Chişinău, dar şi pentru că Uniunea Europeană ar impune Republicii Moldova să aleagă - fiesunt de partea UE, fie sunt de partea Rusiei.

„Noi pornim de la faptul că foarte lejer putem dezvolta relaţii cu oricare stat în particular, dar şi cu uniunile integraţioniste, fie că e vorba despre cele europene sau din fostul spaţiu sovietic. Noi nu vedem în asta neconcordanţe. Noi propunem să consolidăm procesele integraţioniste, dar nu să le contrapunem”, a mai spus Zaharova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite