Marian Lupu: Dodon e un om periculos şi foarte orgolios. Maia Sandu, chiar şi cu gafele făcute, ar fi fost un preşedinte mai potrivit în contextul actual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reflectat mai mult într-o manieră pozitivă şi neutră la posturile TV ale domocratului Vlad Plahotniuc, conform raportului CJI, liderul PD, Marian Lupu, îl consideră pe socialist un om foarte periculos pentru ţară.

„Eu nu întâmplator am spus că Igor Dodon e un candidat periculos, un om periculos. Tocmai pentru că îl cunosc. E un om foarte orgolios, care apelează la orice mijloace pentru a-şi atinge obiectivele, obiective care pot fi în defavoarea ţării, dacă ne uităm la mesajele lui de campanie dar şi la declaraţiile făcute îndată după data de 13 noiembrie, în special revenirea la ideea de federalizare a RM. 

Rămân la ceea ce am afirmat şi spun că Maia Sandu, chiar şi cu gafele făcute şi lipsa sa de experienţă, ar fi fost un preşedinte mai potrivit pentru contextul actual, eu cred că ea ar fi activat constituţional. De la Igor Dodon mă aştept la surprize negative, însă sunt sigur că guvernarea şi majoritatea parlamentară ii vor da răspunsurile potrivite şi nu ii vor permite să facă ce vrea cu ţara, vom găsi formula potrivită să îl ţinem în limitele constituţionale. El trebuie să înţeleagă că este preşedintele Republicii Moldova, nu doar al celor 28% din alegătorii din ţară. Noi vom respecta votul dat de alegătorii săi, a câştigat cu o diferenţă semnificativă, alegerile au fost recunoscute ca fiind legale şi corect de observatorii străini, însă vom acţiona în interesul întregii ţări”, a afirmat Lupu într-un interviu pentru deshide.md.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite