Marian Lupu: Moldova trebuie să aibă acorduri de comerţ liber cu cât mai mulţi parteneri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

SummaryRepublica Moldova trebuie să aibă acorduri de comerţ liber cu cât mai mulţi parteneri interesaţi. Declaraţia a fost făcută de preşedintele fracţiunii Partidului Democrat în Parlament, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Potrivit lui, economia Republicii Moldova este orientată spre export: cu cât mai mult exportă, cu atât mult se contribuie la creşterea volumului de producere, la crearea mai multor locuri de muncă. Astfel, dacă economia unui stat este bazat pe export, acesta nu poate fi închis pentru celelalte pieţe.

De asemenea, Marian Lupu a reiterat că Republica Moldova, din anul 2001, de când a devenit stat membru la Organizaţia Mondială a Comerţului, media ponderată a tarifelor vamale la intrare în ţară este de 6%, respectiv, nivelul de protecţie a pieţei este foarte mic. 

„Coborârea de la 6% la 0% rămâne a fi practic nesimţită de economie fiindcă este un nivel foarte redus, iată de ce eu pledez pentru un pachet cât mai larg de acorduri comerciale, de liber schimb, lucru cu siguranţă în favoarea producătorilor, întreprinderilor şi a tuturor celor care lucrează la aceste întreprinderi”, spune Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite