Marian Lupu: Unirea nu se va face niciodată. Cine nu vede Moldova ca stat independent, nu are ce căuta în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul fracţiunii PDM, Marian Lupu, a declarat joi, 22 martie, în şedinţa Parlamentului de la Chişinău, că unirea Republicii Moldova cu România nu se va produce niciodată, iar cei care pledează pentru această idee „nu au ce căuta în această sală”.

Afirmaţiile lui Marian Lupu au fost făcute în contextul părăsirii şedinţei plenului de către deputaţii liberali.

Liberalii au decis în semn de protest să părăsească şedinţa, după ce acestora li s-a refuzat organizarea unei şedinţe festive pe 27 martie, dedicată celor 100 de ani de la Marea Unire.

Şeful fracţiunii PL, Mihai Ghimpu, a spus că deputaţii liberali nu se vor întoarce la şedinţe până nu se va face unirea.

„Nu ştiu dacă alţi colegi au atras atenţia, dar anunţul a fost făcut că ei se retrag până ce nu se face unirea. Aşa cum unirea nu se va face niciodată, trebuie să înţelegem că colegii noştri ne-au părăsit pentru totdeauna. Să le spunem adio, să ne luăm rămas bun de la colegii noştri. Nu o să-i vedem niciodată pe unionişti în această sală”, a declarat Lupu.

Democratul le-a mai transmis liberalilor că „ei sunt deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova”. 

„Dacă au alte viziuni, atunci este contrar şi moralei, şi convingerilor să stea în această sală. Aveţi alte convingeri, nu vedeţi acest stat suveran şi independent, nu aveţi ce căuta în această sală, pentru că aici este Parlamentul ţării Republica Moldova”, a încheiat Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite