Marian Lupu despre raportul Comisiei Europene: Are caracter pozitiv, dar indică şi un şir de domenii şi probleme la care trebuie să muncim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu, liderul PD. FOTO Arhivă
Marian Lupu, liderul PD. FOTO Arhivă

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu susţine că raportul Comisiei Europene, este unul realist. Totodată, politicianul spune că „raportul n-ar fi arătat altfel dacă nu ar fi existat neînţelegeri la nivelul coaliţiei de guvernare“.

„Dacă e să privim realist situaţia, acest raport are caracter pozitiv, dar indică şi un şir de domenii şi probleme la care trebuie să muncim“, a subliniat preşedintele legislativului. Întrebat în ce măsură crede că prezenta criză politică a influenţat datele din raport, Marian Lupu a spus că nu crede că raportul ar fi arătat altfel dacă nu ar fi existat neînţelegeri la nivelul coaliţiei de guvernare.

Liderul PD a mai spus că, potrivit informaţiilor de care dispune, către luna mai sau iunie se va decide dacă la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius se semnează Acordul de Asociere dintre UE şi Ucraina. „Trebuie să ţinem cont de realitatea că Ucraina câţiva ani în urmă a negociat şi a parafat acordul, trebuie să-l semneze acum. Nu trebuie să mergem pe valori false. Moldova a intrat în procesul de negocieri, finalizează procesul anul acesta, parafăm acordul şi-l semnăm anul viitor. Negocierea şi semnarea acordului nu este materie de competiţie, cine semnează primul, cine al doilea este o abordare copilărească“, a conchis preşedintele Parlamentului.

Ieri, la Bruxelles, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Catherine Ashton şi Comisarul pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate, Štefan FULE, au prezentat Raportul de Progres al Politicii Europene de Vecinătate  pe anul 2012.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite