Marina Tauber: Excluderea mea din alegeri are loc la indicaţia directă a Maiei Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber a învins categoric în primul tur al alegerilor locale noi din Bălţi.
Marina Tauber a învins categoric în primul tur al alegerilor locale noi din Bălţi.

Marina Tauber spune că decizia Comisiei Electorale Centrale de a solicita instanţei de judecată excluderea sa din cursa electorală a avut loc la indicaţia preşedintelui Maia Sandu. Tauber spune că indicaţia Maiei Sandu ar fi fost transmisă direct vicepreşedintelui CEC, Pavel Postica. Tauber îşi cheamă susţinătorii la proteste şi spune că astfel îşi va apăra dreptul constituţional de a participa la scrutin, notează IPN.

Candidatul partidului „Şor” spune că nu există probe concludente în favoarea excluderii sale din cursa electorală. Potrivit ei, guvernarea s-ar fi speriat de victoria sa în cel mai mare oraş din ţară, după municipiul Chişinău.

„Ceea ce s-a întâmplat la CEC a fost indicaţia directă a Maiei Sandu. Indicaţia a fost transmisă lui Pavel Postica. Avem dovezi în acest sens. Noi i-am zis domnului Postica că vom face publice dovezile atunci când vom considera că este timpul. Ştim că el (n.r Pavel Postica) i-a convocat pe membrii CEC şi a solicitat ca Marina Tauber să fie exclusă din cursă. Noi am depus o plângere la Procuratură pe numele lui Pavel Postica, Sergiu Gurduza şi Sergiu Munteanu, comisarul de Bălţi pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu” a spus Marina Tauber în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul public de televiziune N4.

Judecătoria Bălţi examinează vineri, 3 decembrie, hotărârea Comisiei Electorale Centrale şi solicitarea instituţiei electorale de a o exclude pe Tauber din cursă. Tauber spune că-şi va apăra victoria şi-şi cheamă toţi simpatizanţii să se alăture acţiunii de protest din faţa Judecătoriei Bălţi.

„Toţi cei care consideră că au fost încălcate principiile democratice sunt chemaţi la protest. Faptul că ei au pierdut la Bălţi şi candidatul lor nu a ajuns la niciun rezultat normal, a stârnit discuţii în cadrul partidului. Noi ştim asta. Ei au pierdut influenţa şi îşi dau seama că nu pot câştiga la nivel local. După ce în această vară au câştigat majoritatea, acum ei merg în jos cu fiecare zi ce trece. Raitingul lor este în continuă scădere”, a mai spus Marina Tauber.

Acum două zile, Comisia Electorală Centrală a solicitat Judecătoriei Bălţi excluderea candidatei Partidului „Şor”, Marina Tauber, din cursa electorală pentru primăria municipiului Bălţi. Solicitarea a venit după ce entitatea electorală a constatat că Tauber a cheltuit în campania electorală suma de 34 de mii de lei pentru hrana simpatizanţilor şi activiştilor care au susţinut-o în primul tur de scrutin, astfel depăşind plafonul maxim stabilit de CEC cu peste 9 mii de lei. CEC a explicat că, anterior, candidaţii la funcţia de primar al mun. Bălţi au fost avertizaţi pentru încălcări similare.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite