Marina Tauber: Guvernarea PAS, în complicitate cu Grigorişin, vor să-l bage pe Marcoci în Primăria Bălţi pe uşa din dos VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber
Marina Tauber

„Guvernarea PAS, în complicitate cu Nicolae Grigorişin, vor să mă elimine abuziv din cursa electorală, în condiţiile în care a devenit clar că voi câştiga alegerile pentru primăria oraşului Bălţi”. Acuzaţiile au fost făcute de candidatul Partidului „ŞOR” pentru funcţia de primar al oraşului Bălţi, Marina Tauber.

Potrivit lui Tauber, puterea centrală vrea să folosească Comisia Electorală Centrală în jocurile ei. 

Marina Tauber a făcut trimitere la o precizare controversată făcută în comunicatul CEC, potrivit căreia, în cazul în care unul dintre candidaţii calificaţi în turul doi de scrutin decide să se retragă din cursă, locul lui este ocupat automat de următorul concurent, care a luat mai puţine voturi.

„Vă asigur că această prevedere nu se regăseşte în Codul Electoral şi nici în alte legi şi regulamente în vigoare. Membrii CEC au impus această nouă regulă fără aprobarea Parlamentului şi fără a explica de ce era necesară această modificare. Acest punct din hotărârea de ieri loveşte exact în mine, pentru că este clar că eu voi câştiga aceste alegeri. PAS are o înţelegere cu Grigorişin, ca acesta să-şi retragă candidatura, săptămâna aceasta, şi astfel, Boris Marcoci să devină contracandidatul meu în turul doi de scrutin. Iar săptămâna viitoare, cu câteva zile înainte de alegeri, să mă elimine abuziv din cursă, crezând că, în acest fel, candidatul lor va câştiga”, a spus Tauber.

Tauber susţine că Nicolae Grigorişin, contracandidatul acesteia din turul doi, şi candidatul PAS, Boris Marcoci, care s-a clasat pe locul trei la alegerile de duminică, sunt parte a aceleiaşi echipe, iar competiţia între ei a fost una de faţadă şi ambii sunt ghidaţi de acelaşi centru de comandă.

„De ce a acceptat Grigorişin să facă acest joc dezonorant, pentru mine, cel puţin este clar. Pentru că este un idiot util, care este gata să vândă pe oricine pentru a-şi apăra pielea şi pentru a nu fi înlăturat din schemele şi combinaţiile pe care le face astăzi la Primăria din Bălţi. Cel care trădează o dată vor trăda de câte ori va fi nevoie, iar PAS a decis să profite de acest lucru, ca să intre în primăria din Bălţi pe uşa din dos. Să nu creadă că noi nu ştim cu ce se ocupă ei la Bălţi. Ştim şi vă asigurăm că, imediat cum ajungem acolo, vom face un audit şi vom scoate la vedere toate schemele. Iată de ce se încearcă înlăturarea abuzivă a mea din cursă, astfel încât candidatul PAS, care a luat doar 10 la sută din voturi să ajungă primar la Bălţi”, a spus Tauber.  

Marina Tauber afirmă că împotriva ei a fost lansată o amplă campanie de denigrare şi intimidare, bine regizată, cu scopul de a deturna scorul electoral în favoarea candidatului PAS la aceste alegeri.

„Ascultaţi atent cine sunt cei care îl apără şi promovează şi, în acelaşi timp, mă atacă pe mine şi vă veţi convinge că am dreptate. În ultimele zile, PAS şi-a activizat întreaga armată de troli şi analişti de buzunar, care au inundat platourile de televiziune şi reţelele de socializare. Chiar ieri, un deputat din partea acestui partid, la o televiziune afiliată puterii, făcea presiuni directe asupra membrilor Comisiei Electorale Centrale şi le cerea expres să mă elimine din cursă, chiar dacă nu avea niciun argument legal care să justifice acest abuz”, a menţionat Tauber. 

La final, Marina Tauber a solicitat tuturor cetăţenilor, partidelor politice, partenerilor noştri străini, reprezentanţilor misiunilor diplomatice şi organizaţiilor internaţionale să urmărească atent ceea ce se întâmplă la Bălţi şi să nu admită comiterea acestor abuzuri.

Amintim că Marina Tauber, candidatul Partidului „ŞOR” pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi, a câştigat detaşat primul tur al alegerilor locale noi din 21 noiembrie, învingându-i cu un scor zdrobitor pe ceilalţi concurenţi electorali. Mai exact, Marina Tauber a acumulat aproximativ 50 la sută din sufragii. Prin urmare, în data de 5 decembrie, va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin, în cadrul căruia Marina Tauber va concura cu candidatul independent Nicolae Grigorişin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite