Marina Tauber: Am promis, am făcut. Drumul Jora de Mijloc-Susleni, gata sută la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber
Marina Tauber

Drumul Jora de Mijloc-Susleni a fost reconstruit în întregime, a anunţat deputata Marina Tauber, subliniind că a promis acest lucru în 2018, în calitate de primar al comunei Jora de Mijloc. Potrivit ei, acesta este cel mai mare proiect de infrastructură din raionul Orhei, de la destrămarea Uniunii Sovietice încoace.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Şor, tronsonul de drum Susleni-Jora de Mijloc, care are aproximativ 10 kilometri, asigură accesul rutier pe asfalt spre oraşul Orhei pentru opt localităţi situate pe malul râului Nistru: Jora de Sus, Jora de Mijloc, Jora de Jos, Lopatna, Vâşcăuţi, Bulăieşti, Mârzaci şi Mîrzeşti. În 24 octombrie, au fost inauguraţi primii cinci kilometri de drum, cu o lună mai devreme decât termenul planificat. Cealaltă jumătate de porţiune de drum a fost dată în exploatare în data de 18 noiembrie, pe ritmuri de fanfară.

Marina Tauber a spus că-i vine greu să creadă că acest proiect grandios a fost finalizat. 

„Ne bucurăm să asistăm la această minune, la ceea ce nu ne-am aşteptat, deşi a fost planificat. De fiecare dată când mergem pe acest drum modernizat, nu ne vine să credem că duce spre Jora de Mijloc. Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte în care am investit nu doar bani, ci şi suflet. Acest drum european, confortabil va aduce comunei noastre dezvoltarea economică de vis”, a declarat Marina Tauber.

Drumul Jora de Mijloc – Susleni a costat 60 de milioane de lei. 54 de milioane de lei au fost alocaţi din bugetul de stat, în urma amendamentelor depuse de către deputaţii fracţiunii Partidului „ŞOR”. Alte aproape şase milioane de lei au fost acordaţi de către Consiliul raional Orhei.

Cei patru mii de locuitori ai comunei Jora de Mijloc, dar şi oamenii din celelalte sate din preajmă salută construcţia acestui drum şi sunt mulţumiţi că nu-şi vor mai pune viaţa în pericol şi nu vor mai trebui să piardă ore şir ca să ajungă la destinaţie.

„Suntem foarte bucuroşi de acest traseu. De 30 de ani, de când a fost puterea sovietică, speram şi aşteptam cu nerăbdare că vom avea un drum bun, deoarece toate erau foarte rele”, a spus un locuitor al comunei Jora de Mijloc.

„Tare rău a mai fost acest drum, era plin de gropi, ne stricam maşinile. Acum e o plăcere să mergi pe el”, a menţionat o localnică a comunei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite