Marina Tauber susţine că guvernarea doreşte să o excludă din cursă cu orice preţ: Vor să le fure bălţenilor viitorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber
Marina Tauber

Candidata Partidului Şor la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Marina Tauber, susţine că guvernarea vrea să o elimine cu orice preţ din cursa electorală. Potrivit ei, aceste acţiuni reprezintă o ilegalitate, transmite IPN.

„Avem informaţii, martori şi dovezi că ieri membrul CEC numit direct de preşedintele Maia Sandu, Pavel Postica, a convocat membrii CEC şi le-a ordonat să voteze pentru excluderea mea din cursa electorală. Totul a avut loc ieri, dar şi până acum, noi am relatat despre atacurile şi presiunile care se exercită în raport cu mine şi în raport cu simpatizanţii noştri. Ştiind că nu există temei juridic pentru astfel de decizii, Pavel Postica le-a spus membrilor CEC că acest ordin vine de sus şi le-a sugerat să nu se opună”, a declarat Marina Tauber într-un briefing de presă.

În opinia sa, este inadmisibil faptul că reprezentanţii puterii afirmă că alegerile au fost falsificate, în condiţiile în care observatorii internaţionali au recunoscut rezultatele scrutinului din 21 noiembrie. Marina Tauber a făcut apel către misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova să monitorizeze cu atenţie ceea ce se întâmplă în legătură cu alegerile locale de la Bălţi. Or, excluderea sa din cursă ar reprezenta o încălcare flagrantă a drepturilor omului, spune Marina Tauber.

Colegul său, deputatul Denis Ulanov, a spus că echipa lor a fost acuzată că a cheltuit neregulamentar bani în campanie, însă acest subiect a fost epuizat juridic din moment ce au prezentat toate rapoartele financiare şi toate actele necesare. Potrivit lui, autorităţile încearcă să inventeze tot felul de pretexte, bazate pe invenţii.

În primul tur al alegerilor locale noi pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi, Marina Tauber a acumulat 47,93% din sufragii. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorişin, cu 20,93%. Aceştia se vor duela în turul doi, care va avea loc pe 5 decembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite