Măsuri sporite de securitate în timpul vizitei lui Recep Erdogan la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul zilei de astăzi, 17 octombrie, în timpul vizitei preşedintelui Turciei, Recep Erdogan, în municipiul Chişinău va fi restricţionată circulaţia rutieră pe unele tronsoane şi va fi interzisă parcarea unităţilor de transport, transmite IPN.

Livii Baziuc, şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, a spus în cadrul unui briefing de presă că va fi sistată circulaţia rutieră pe bulevardele Dacia, Ştefan cel Mare, străzile Puşkin, Vlaicu Pârcălab, Serghei Lazo. Transportul public va fi redirecţionat de pe bd. Ştefan cel Mare pe strada Bucureşti. În perimetrul străzilor Vlaicu Pârcălab, 31 august, Sfatul Ţării, Columna, parcarea automobilelor va fi interzisă. În timpul deplasării delegaţiei oficiale, va fi sistată activitatea staţiilor PECO.

Marin Maxian, şeful Direcţiei generale securitate publică a Inspectoratului General al Poliţiei, a spus că măsurile date sunt specifice tuturor statelor care primesc în vizită demnitarii care beneficiază de pază. „Cetăţenii, pe perioada de deplasare a coloanei oficiale, atunci când vor vedea poliţia în acţiune, să se abţină de la ieşirile pe balcoane deschise, acoperişuri”, a îndemnat Marin Maxian.

Limitările de acces în anumite locuri vor fi temporare. Cetăţenii care locuiesc în zona restricţiilor vor putea intra în baza permiselor speciale. Întrebat despre protestul de la ambasada Turciei, programat pentru ora 12.00, al Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM, Marin Maxian a spus că poliţia, în funcţie de acţiunile acestora, va interveni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite