Maxim Lebedinschi: Este penibil că în această campanie electorală sunt admise persoane urmărite penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Este penibil faptul că în această campanie electorală pentru parlamentare sunt admise persoane care au fost condamnate penal sau sunt urmărite, penal sau a căror cauze sunt transmise în judecată. De această părere este consilierul juridic al preşedintelui Igor Dodon şi membrul Partidului Socialiştilor, Maxim Lebedinschi. Potrivit lui, astfel s-a creat o nedumerire în rândul cetăţenilor, transmite IPN.

Maxim Lebedinschi menţionează că în acest caz un rol important îl joacă şi aspectul moral pentru că atunci când un concurent încearcă să candideze la una dintre cele mai înalte funcţii cu demnitate publică din ţară, cetăţenii aşteaptă ca şi imaginea acestora să fie una demnă de funcţie.

Potrivit lui, unii concurenţi electorali deja au făcut agitaţie electorală curată, deşi nu au acest drept având în vedere că abia pe 25 ianuarie începe campania electorală propriu-zisă.

„Este grav faptul implicării cetăţenilor străini în acţiunile de agitaţie electorală şi politice”, a declarat Maxim Lebedinschi, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21.

Despre listele PSRM la următoarele alegeri parlamentare, Maxim Lebedinschi spune că formaţiunea şi-a înaintat candidaţi pe toate circumscripţiile uninominale şi nu poate fi vorba despre o colaborare în următorul Parlament cu candidaţi independenţi.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite