Medicii au dat aprobarea ca Reghina Apostolova să participe la acţiunile procesual-penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reghina Apostolova privesc.eu

În dimineaţa zilei de 17 septembrie, medicii care supraveghează starea de sănătate a deputatei Reghina Apostolova, reţinută acum o zi, au dat aprobarea ca aceasta să participe la acţiunile procesuale penale. Declaraţia a fost oferită pentru IPN de către Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.

„Urmează să vedem cum se vor realiza acţiunile procesuale penale. Ori vor merge procurorii la spitalul unde este internată Reghina Apostolova, ori va veni ea la Procuratură”, a spus Emil Gaitur.

Potrivit lui Igor Curov, vicedirector medical al Spitalului de Urgenţe, unde este internată Reghina Apostolova, starea de sănătate a deputatei este stabilă şi în afara pericolului. „Reghina Apostolova va sta internată atât timp cât are nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat Igor Curov.

În ce o priveşte pe Marina Tauber, purtătorul de cuvânt al Procuraturii a precizat că aceasta este reţinută pentru 72 de ore în izolatorul CNA. „După expirarea celor 72 de ore, în baza celor elucidate în cadrul acţiunilor procesuale penale, urmează să se stabilească dacă procurorii vor înainta în instanţa de judecată un demers pentru aplicarea măsurii de arest. Deocamdată nu se ştie”, a precizat Emil Gaitur.

Un comunicat de presă al Procuraturii precizează că astăzi au continuat percheziţiile în domiciliile şi birourile mai multor persoane implicate în aceeaşi cauză penală în care figurează Reghina Apostolova şi Marina Tauber.  Percheziţiile au fost efectuate inclusiv la domiciliul lui Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova.

Solicitat de IPN, avocatul Iulian Balan, care apără interesele Marine Tauber, a declarat că momentan nu face nicio declaraţie asupra situaţiei clientei sale.

Un comunicat de presă al partidului Politic Şor precizează că peste trei mii de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii protestează în faţa Centrului Naţional Anticorupţie cerând eliberarea Marinei Tauber şi Reghinei Aposolova. Mai mulţi cetăţeni au afişat pancarte în care condamnă actuala guvernare, în special pe preşedintele Igor Dodon, pe care îl consideră principalul responsabil de atacul asupra deputaţilor.

Deputatele Marina Tauber şi Reghina Apostolova, cărora Parlamentul le-a ridicat luni imunitatea, au fost reţinute în aceeaşi zi. Procuratura Generală menţionează că reţinerea vine ca urmare a „încercării acestora de eschivare de la acţiunile de urmărire penală”. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat în plenul Parlamentului că există probe concludente privind implicarea deputatelor în frauda bancară. Potrivit procurorului, Marina Tauber şi Reghina Apostolova, începând cu 17 august 2012, au participat activ la devalizarea sistemului bancar, acordând ajutor în preluarea unei bănci de grupul lui Ilan Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite