Membrii grupului „Adoptă un vot” transmit mesaje guvernării: Veţi intra în istorie ca mafia care a distrus ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de moldoveni din diasporă, care sunt şi membri activi ai grupului „Adoptă un vot”, a transmis câteva mesaje guvernării prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de starea de lucru din Moldova. Ei atenţionează şi asupra nerespectării drepturilor cetăţenilor din diasporă, în special a dreptului la vot. Mesajele au fost prezentate în cadrul unui protest organizat înaintea Congresului Diasporei, care are loc astăzi la Chişinău, transmite IPN.

În mesajele lor, cetăţenii din diasporă scriu despre faptul că tot mai mulţi moldoveni sunt peste hotare din cauza salariilor mizere şi a lipsei locurilor de muncă în Moldova. Totodată, scriu despre faptul că este declarativă creşterea economică anunţată de guvernare, iar corupţia nu este pe de parte un fenomen pe cale de dispariţie.

„Nimic nu loveşte mai tare ca viaţa. Sunteţi acum însetaţi de putere, de imagine, de bani, dar nimic din astea nu veţi lua cu dumneavoastră. Veţi intra în istorie ca „mafia care a distrus ţara”” – este mesajul transmis clasei politice moldoveneşti de către Tatiana, moldoveancă stabilită la Bruxelles.

Tatiana Nogailâc, din Roma, a scris că de 17 ani trimite acasă colete rudelor, dar şi oamenilor pe care nu i-a văzut niciodată: copiilor din orfelinate, bătrânilor din aziluri, deţinuţilor, grădiniţelor, cantinelor sociale. De data aceasta are un mesaj către guvernanţi. Le spune că gestionează prost treburile în ţară şi că oamenii mor de foame.

Prezentă la protest, Elena Dragalin, moldoveancă stabilită de mai bine de douăzeci de ani în SUA, a spus că majoritatea mesajelor scrise de conaţionalii din diasporă reflectă atitudinea lor neprietenoasă faţă puterea de acasă. „Sunt multe mesaje, sunt venite din diferite ţări şi toate ţin de drepturile noastre care au fost lezate, dreptul nostru la vot a fost limitat, dreptul nostru principal de a crea condiţii de a ne întoarce acasă, să ne facem o viaţă aici”, a spus Elena Dragalin.

Natalia Mocanu este stabilită de câţiva ani la Roma şi spune că a venit acasă în contextul Zilelor Diasporei pentru a spune clasei politice că îi pare rău că nu îi pasă de diasporă.

„Îmi pare rău că şi diaspora e împărţită, ca şi Republica Moldova. Aş vrea să le spun celor care conduc că le doresc foarte mult să dea Dumnezeu să guste din pâinea noastră, să emigreze, să lucreze, să facă pâine şi poate atunci o să înţeleagă cât e de greu. Noi ne vom întoarce. Noi dictaturi în ţară nu vom permite să fie”, a spus Natalia Mocanu.

Grupul „Adoptă un vot” a fost creat pe Facebook în preajma alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2016 ca o necesitate de mobilizare la vot a cetăţenilor moldoveni de peste hotare. Liderul grupului este un moldovean stabilit de mai mulţi ani în Marea Britanie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite