Mihai Druţă refuză să mai candideze în alegerile parlamentare din Hânceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihail Druţă, cel care a fost propus de către Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr să fie candidatul unic al forţelor proeuropene şi democratice la alegerile parlamentare noi din circumscripţia uninominală numărul 38, Hânceşti, nu va participa la scrutinul din 15 martie

Într-un comunicat de presă, plasat pe Facebook, Mihai Druţă a menţionat că urma să participe, dacă era desemnat în calitate de candidat comun al PPDA şi PAS, dar şi a cel puţin al două formaţiuni unioniste, transmite IPN.

Din cauza că PAS a decis să susţină candidatura fostei ministre a justiţiei, Olesea Stamate, la funcţia de deputat în circumscripţia dată, dar şi din cauza că vicepreşedintele PAS, Mihai Popşoi, a respins propunerea PPDA, de a avea un candidat comun pe motiv că Mihai Druţă nu a acceptat oferta PAS de a candida pe circumscripţia uninominală numărul 50, Europa de Vest, la alegerile din 20 octombrie, Mihai Druţă, concluzionează că participarea sa în circumscripţia numărul 38, Hânceşti, a devenit contraproductivă şi inadmisibilă.

Mihai Druţă spune că a adresat liderului PPDA, Andrei Năstase, un mesaj, în care a declarat univoc că nu poate şi nu va candida doar din partea Platformei DA. Mihai Druţă afirmă că lipsa de comunicare şi înţelegere din tabăra forţelor pro-europene şi unioniste are un impact nociv asupra stării de spirit a electoratului, inclusiv a concetăţenilor din diasporă. „Situaţia creată poate avea consecinţe negative asupra rezultatelor alegerilor de la Hânceşti din 15 martie, dar şi ale celor prezidenţiale de la sfârşitul anului”, atenţionează Mihai Druţă.

Mihai Druţă menţionează că nu doreşte să participe din partea unei formaţiuni politice pentru a nu participa la fărâmiţarea electoratului şi demoralizarea alegătorilor cu viziuni naţionale şi pro-europene. Mihai Druţă face apel către liderii Blocului electoral Unirea, Partidului Unităţii Naţionale şi Partidului Liberal Democrat să analizeze onest şi temeinic situaţia din circumscripţia electorală uninominală numărul 38, Hânceşti, inclusiv rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 şi ale celor locale din 20 octombrie 2019, pentru a identifica şi a susţine un candidat comun cu şanse electorale reale, nu imaginare.

Mihai Druţă este cetăţean moldovean, stabilit de mulţi ani cu traiul în oraşul Parma, Italia.

https://www.ipn.md/ro/mihai-druta-refuza-sa-fie-candidatul-unui-singur-partid-8008_1071018.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite