Politică

articolul anterior articolul urmator

Mihai Ghimpu: Andrei Năstase nu va ajunge deputat. Îi sunt închise uşile pentru toată viaţa

3
19 Oct 2018 01:49:44
Autor: Iurii Botnarenco

Liderul PL, Mihai Ghimpu, este convins că preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, nu va ajunge nici în funcţia de deputat, după ce mandatul de primar de Chişinău i-a fost invalidat.

Fiind întrebat, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, ce motive ar exista pentru ca Andrei Năstase să fie privat de dreptul de a ajunge în Parlamentul de la Chişinău, Mihai Ghimpu a răspuns: „Aici nu contează sunt motive, nu sunt motive. Sunt probe, nu sunt probe”.

Tot în acest context, liberalul a adăugat că „noi vedem tendinţa, dorinţa nespus de mare de a controla Chişinăul şi Republica Moldova”, făcând aluzie la Partidul Democrat, condus de controversatul om de afaceri, Vlad Plahotniuc, despre care Ghimpu a mai spus că acesta este preocupat doar de căutarea unor metode de a se menţine la putere.

Liderul PL a făcut aceste afirmaţii în contextul informaţiilor apărute în spaţiul public că decizia de invalidare a alegerilor din Chişinău, în care Andrei Năstase a fost ales primar general, ar putea fi revizuită, ca urmare a deciziei Judecătoriei Chişinău de a anula procesul-verbal ce a stat la baza invalidării alegerilor.

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

zbucium ion
19.10.2018, 08:45:39

Ghimpu e sigur ca el va ajunge deputat? In 2014 in mod solidar cu PCRM s-a abținut sa voteze ratificarea in parlament a Acordului de Asociere, iar acum impreuna iarasi tot solidar cu partidele Moscovei (PSRM si PCRM) n-a dorit sa voteze introducerea in constituție a vectorului european al RM, dar cu toate acestea PL-ul este, cică, un partid pro-european, asa, cel putin, il considera unii eurodeputați "unionisti" din Parlamentul European.

-1 (1 vot)
zbucium ion
19.10.2018, 09:00:16

L-am văzut pe Nastas in interviul din Rusia, in care se jura ca nu este ""unionist", la fel cum se jura ca nu este "unionista" nici Maia Sandu, apoi recent l-am ascultat la o conferință din Romania, in care deja neîndoielnic era pro-român si "unionist". Nu va ajunge in parlament nu din cauza "lipsei de democrație" in R.Moldova si a "fraudării alegerilor", dar din cauze ce tin de comportamentul sau etic si politic STRAȘNIC, lipsit de orice principii, scrupule - CAMELEONIC, azi poate fi la proteste cu Dodon si pro-rusii adepți ai Uniunii Euro-Asiatice, maine - cu pro-românii "unionisti", principalul e sa-si găsească finanțatori pentru partidului sau si a celui al Maiei Sandu, sa le vina finanțele, banii n-au culoare politica...

-1 (1 vot)
Fimovici Fima
19.10.2018, 15:33:24

Eu cred ca niciu unul dintre acesti doi nu merita sa ajunga in parlament sa ne reprezite tara! Natsae e un chisoarcos si obisnuieste sa supravetuiasca luxos pe banii cetaenilor ,si al doilea are problme psihicie si acum e si anti euroepean.

-1 (1 vot)
Modifică Setările