Mihai Ghimpu, despre drumeţia Maiei Sandu către vârful Moldoveanu: „Îl imită pe Putin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu pe vârful Moldoveanu
Maia Sandu pe vârful Moldoveanu

Preşedintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu s-a arătat impresionat de drumeţia preşedintelui Maia Sandu către vârful Moldoveanu. Ghimpu consideră că şefa statului încearcă să-l imită pe preşedintele rus, Vladimir Putin.

„Maia Sandu are câteva zile de când s-a urcat în scaunul Preşedintelui, dar deja îl imită pe Putin! Mai înainte parcă sărise cu paraşuta. Astăzi, s-a cocoţat pe vârful Moldoveanu, cel mai înalt vârf din Carpaţii româneşti. Ce mai urmează, submarinul? Diferenţa dintre ea şi Igor Kremlinovici este doar una: că ultimul a început să-şi facă poze “a la Putin” după ce a devenit Preşedinte în Rusia, iar “Maica” a început-o cu România. Şi de ce tocmai în România, că mai sunt şi alte vârfuri de munte prin alte locuri?”, a scris Mihai Ghimpu pe Facebook.

Potrivit lui Ghimpu, scopul drumuţiei Maiei Sandu pe vârful Moldoveanu a fost „să-şi camufleze politica putinistă şi pentru ca să-i poată manipula şi în continuare şi pe “moldoveniştii”, şi pe unioniştii.”

„Mai ţine-ţi minte, au mai fost unii care făceau “scamatorii” “a la Putin”, demonstrându-şi bărbăţia, dar… Ce-i în capul unor “conducători” de la noi “oameni buni” şi ce-i cu moda asta să vorbeşti de UE, dar în acelaşi timp să imiţi ca maimuţa “capul” unui stat, care conduce autoritar şi tratează RM ca pe o gubernie a Rusiei, dar nu ca pe un teritoriu al României luat de către strămoşii lui prin ocupaţia Basarabiei la 28 Iunie 1940”, a mai spus Ghimpu.

Preşedintele Republicii Moldova se află în vizită în România, context în care Maia Sandu a urcat, duminică, pe vârful Moldoveanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite