Politică

articolul anterior articolul urmator

Mihai Ghimpu, despre drumeţia Maiei Sandu către vârful Moldoveanu: „Îl imită pe Putin”

3
2 Aug 2021 13:03:13
Autor: Iurii Botnarenco
Maia Sandu pe vârful Moldoveanu
Maia Sandu pe vârful Moldoveanu

Preşedintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu s-a arătat impresionat de drumeţia preşedintelui Maia Sandu către vârful Moldoveanu. Ghimpu consideră că şefa statului încearcă să-l imită pe preşedintele rus, Vladimir Putin.

„Maia Sandu are câteva zile de când s-a urcat în scaunul Preşedintelui, dar deja îl imită pe Putin! Mai înainte parcă sărise cu paraşuta. Astăzi, s-a cocoţat pe vârful Moldoveanu, cel mai înalt vârf din Carpaţii româneşti. Ce mai urmează, submarinul? Diferenţa dintre ea şi Igor Kremlinovici este doar una: că ultimul a început să-şi facă poze “a la Putin” după ce a devenit Preşedinte în Rusia, iar “Maica” a început-o cu România. Şi de ce tocmai în România, că mai sunt şi alte vârfuri de munte prin alte locuri?”, a scris Mihai Ghimpu pe Facebook.

Potrivit lui Ghimpu, scopul drumuţiei Maiei Sandu pe vârful Moldoveanu a fost „să-şi camufleze politica putinistă şi pentru ca să-i poată manipula şi în continuare şi pe “moldoveniştii”, şi pe unioniştii.”

„Mai ţine-ţi minte, au mai fost unii care făceau “scamatorii” “a la Putin”, demonstrându-şi bărbăţia, dar… Ce-i în capul unor “conducători” de la noi “oameni buni” şi ce-i cu moda asta să vorbeşti de UE, dar în acelaşi timp să imiţi ca maimuţa “capul” unui stat, care conduce autoritar şi tratează RM ca pe o gubernie a Rusiei, dar nu ca pe un teritoriu al României luat de către strămoşii lui prin ocupaţia Basarabiei la 28 Iunie 1940”, a mai spus Ghimpu.
 

Preşedintele Republicii Moldova se află în vizită în România, context în care Maia Sandu a urcat, duminică, pe vârful Moldoveanu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lucifer
2.08.2021, 13:15:00

Doamne fereşte, ce să caute Putin prin România?

-16 (16 voturi)
Elrad Altmann
2.08.2021, 16:16:49

probabil aceasta poza a vrut sa trezeasca un moldova un gand de tipul: "oai, șe le-am tras-o fraierilor! pana si muntele are muntele nostru pe el". ii cred in stare.

-15 (19 voturi)
Coco
2.08.2021, 13:51:25

Cum n-avem un alt varf de aceiasi inaltime cu Moldoveanul ce s-ar fi putut numi: Olteanu, Ardeleanu, Muntenu, etc. putem considera drumetia patriotica. D-l Ghimpu este bine intentionat dar ii de preferat un proeuropenism de 60% unui unionism de 2%, asa ca n-avem ce face si ne multumim cu ce avem. Este de preferat si poza doamnei Maia alaturi de steagul Romaniei fata de cea a lui Dodon cu socialistii lui imbracati in alb imortalizati la muntele Athos de acel poznas fotograf care i-a surprins in culmea evlaviei in pozitia ''toti cu turu-n sus''.

-17 (17 voturi)
Modifică Setările