Mihai Ghimpu nu crede că Vlad Plahotniuc va ajunge prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu. FOTO Alexandru Tarlev
Mihai Ghimpu. FOTO Alexandru Tarlev

Mihai Ghimpu nu crede că Vlad Plahotniuc va ajunge prim-ministru, dar este sigur că funcţia de premier va reveni oricum Partidului Democrat. Acesta susţine că, cel mai probabil, PLDM se va alege cu funcţia de speaker, iar PL va rămâne cu nimic.

„Nu cred că va fi desemnat Plahotniuc. Trebuie să decidă cele trei partide şi grupul lui Leancă, dar mai întâi trebuie să formăm o alianţă. Cel mai probabil că funcţia de premier va reveni la PDM, cea de speaker va trece la PLDM, iar PL va rămâne cu nimic. Noi ne vom conforma şi vom vota”, a spus Ghimpu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”, transmite IPN.

Liderul Liberal afirmă că Vlad Plahotniuc nu a comandat reţinerea fostului premier Vlad Filat, ci mai degrabă a încetat să-l protejeze. „Nu Plahotniuc i-a intentat dosarul lui Filat. Mai degrabă a încetat să-l protejeze. Eu tot l-am prevenit pe Filat că nu face bine ce face, că discreditează alianţa, dar nu m-a ascultat. Dacă există probe, trebuie să răspundă. Plahotniuc , chiar dacă nu e membru de partid, cel care întreţine partidul, care are influenţă în ţară, are influenţă şi în partid ”, precizează Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite