Mihai Ghimpu a petrecut cu colegii săi liberali la vila prezidenţială de la Condriţa în ultima zi de interimat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu, liderul PL
Mihai Ghimpu, liderul PL

Aseară, în ultima zi de interimat în funcţia de şef al statului, liderul liberal Mihai Ghimpu a dat o petrecere la reşedinţa de stat de la Condriţa. Potrivit Publika TV, mai mulţi membri ai Partidului Liberal au petrecut câteva ore la vila prezidenţială, iar presa nu a fost lăsată să intre.

Majoritatea invitaţilor, veniţi în zeci de maşini, au evitat să discute cu jurnaliştii sau au fost zgârciţi la vorbă. Directorul ANRE, Victor Parlicov, a declarat că a fost invitat de Dorin Chirtoacă (primar al Capitalei şi vicepreşedite al PL) şi credea că vine la o consultare, nu la petrecere. Iar actorul Vitalie Cărăuş le-a spus reporterilor la plecare că a fost la „sărbătoarea Zilei actorului“, cu „toată actorimea Moldovei“ şi că a fost „foarte frumos“.

Publika TV susţine că Mihai Ghimpu a plecat de la Condriţa în jurul orei 21.00, fără a face declaraţii pentru presă, la fel ca şi colegii săi de partid Vitalie Marinuţa, ministrul Apărării, şi Anatol Şalaru, ministrul Transporturilor.

Solicitat de „Adevărul“, Valeriu Rusu, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, a spus că nu ştie ce a făcut aseară Mihai Ghimpu, motivând că el şi-a prezentat ieri demisia. „Poate a fost şi la Condriţa, nu ştiu, eu mi-am dat demisia odată cu încheierea mandatului de preşedinte interimar al lui Mihai Ghimpu şi nu mai oglindesc activitatea dumnealui“, a menţionat Valeriu Rusu.
 
Mihai Ghimpu a plecat la Condriţa după o nouă rundă de negocieri cu PLDM şi PD, care nici ieri nu s-a finalizat cu o înţelegere privind constituirea unei alianţe de guvernare. Liderul PL a părăsit primul masa tratativelor, după două ore de discuţii, plecând supărat că liberalii n-au primit nicio funcţie de control în cadrul Ministerului de Interne, la Centrul Anticorupţie ori la Procuratură.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite