Mihai Ghimpu pleacă la Bruxelles. Care este agenda politicianului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu, liderul PL
Mihai Ghimpu, liderul PL

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, va efectua o vizită de lucru la Bruxelles în perioada 11-12 martie 2013. Politicianul vrea să explica oficialilor europeni cum s-a ajuns la demiterea Guvernului.

La Bruxelles, politicianul va avea o agendă încărcată. Mihai Ghimpu se va întâlni cu europarlamentarul britanic Graham Watson, raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere la UE a Republicii Moldova, preşedinte ALDE, Stefan Füle, comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, Luis Felipe Fernández de la Peña, director general pentru Europa şi Asia Centrală în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă şi cu alţi oficiali europeni.

În cadrul întrevederilor va discuta despre perspectivele de integrare europeană a Republicii Moldova şi funcţionarea instituţiilor democratice, situaţia politică internă, criza din Alianţa pentru Integrarea Europeană, dar şi despre evoluţiile pe plan politic după ce Guvernul a primit vor de neîncredere din partea Parlamentului. Totodată, Mihai Ghimpu vrea să explice oficialilor cum s-a ajuns la demiterea Guvernului.

„Mă duc cu scopul ca să nu pierdem cursul european. Să ne mai rabde o dată, dar să nu tolereze ceea ce s-a întâmplat la noi. Voi explica situaţia creată la noi, care e motivul, cine e vinovat, cine a început, ca ei să cunoască, fiindcă până acum opinia a fost creată doar de unii", a declarat Mihai Ghimpu pentru PublikaTV.

Anterior, Preşedintele PL Mihai Ghimpu a efectuat vizite de lucru la Berlin şi Strasbourg.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite