Politică

articolul anterior articolul urmator

Mihai Ghimpu spune că Octavian Ţîcu nu are şanse în alegeri în faţa lui Ion Ceban: „Face parte din Alianţa Kozak, care i-a dat de facto toată puterea lui Dodon”

0
23 Sep 2019 10:26:09
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, consideră că deputatul Octavian Ţîcu nu are şanse să-l învingă în alegerile din Chişinău pe socialistul Ion Ceban, pentru că „face parte din Alianţa Kozak, care i-a dat de facto toată puterea lui Dodon”.

„Performanţa pe care o va obţine Ţâcu va fi doar ruperea unor voturi de la Dorin Chirtoacă, venite din partea unor unionişti care cred că Ţicu e mai...”, a scris Mihai Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

Liberalul e de părere că din cauza participării lui Octavian Ţîcu în alegeri, Andrei Năstase „poate ajunge în turul doi, unde se va „bate” cu Ceban”. 

„Dar tocmai aici e şi buba, şi slujba! Ţâcu, care a zis că nu vrea să-l vadă pe Ivan Ceban Primar General, anume el îl va aduce pe acesta în scaunul de Primar. Pentru că în cazul, în care Năstase iese în turul doi, mulţi unionişti nu vor ieşi la vot sau nu-l vor vota pe Năstase şi e clar de ce, a dodonizat Republica! Iar alegătorii lui Ceban vor ieşi cu toţii, chiar şi cei, care se mişcă cu ajutorul a două bastoane. Într-o atare situaţie, Ceban la sigur poate deveni Primar”, a menţionat Ghimpu.

Ghimpu spune că nu l-ar surprinde dacă „scenariul” cu participarea lui Octavian Ţîcu în alegere aparţine chiar lui Andrei Năstase: „după o înţelegere obscură cu Dodon, sugerându-i-se lui Ţicu de către cineva din anturajul (agentura) lor ideea, că doar el poate salva Primăria de Ceban”.

Amintim că deputatul Octavian Ţîcu a anunţat marţi, 18 septembrie, că părăseşte fracţiunea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr şi că va rămâne deputat independent. 
 
De asemenea, Ţîcu a declarat că va candida la funcţia de primar de Chişinău şi l-a îndemnat pe Andrei Năstase să nu se înregistreze pentru scrutinul din 20 octombrie. Reprezentanţii Blocului ACUM au dat de înţeles că Andrei Năstase nu se va retrage din cursă.

Vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate Mihai Popşoi i-a sugerat lui Octavian Ţîcu să-şi depună mandatul de parlamentar, după ce acesta a anunţat că părăseşte fracţiunea PPDA şi va candida pentru funcţia de primar de Chişinău.

Vicepreşedintele PPDA Alexandru Slusari a declarat că anunţul lui Octavian Ţîcu despre faptul că vrea să candideze la alegerile locale în municipiul Chişinău este o trădare faţă de liderul partidului, Andrei Năstase.

Octavian Ţîcu le-a răspuns reprezentanţilor Blocului ACUM, care l-au criticat pentru decizia sa de a părăsi fracţiunea PPDA şi de a candida în alegerile locale din Chişinău. Parlamentarul a dat de înţeles că acuzaţiile de trădare nu au nicio logică, sugerând că trădare ar fi anume aflarea într-o alianţă cu Igor Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările