Politică

articolul anterior articolul urmator

Mihai Ghimpu susţine că Maia Sandu nu are şanse să-l învingă pe Igor Dodon la prezidenţiale: „Nu vă iartă multă lume că aţi făcut alianţă cu socialiştii”

2
23 Jan 2020 22:22:12
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, consideră că lidera PAS, Maia Sandu, nu trebuie să candideze la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, din cauză că acest fapt îi va garanta victoria actualului preşedinte, Igor Dodon. În opinia sa, dacă Maia Sandu ajunge în turul doi cu Igor Dodon, ea nu va putea învinge pentru că electoratul nu-i va ierta alianţa cu socialiştii.

Mihai Ghimpu a declarat, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, că în acest moment Maia Sandu este în situaţia lui Andrei Năstase în cazul alegerilor din Chişinău, atunci când liderul PPDA a pierdut Capitala în faţa socialistului.

„Dvs sunteţi în situaţia lui Andrei Năstase. Cum a pierdut Năstase în faţa lui Ceban, aşa o să pierdeţi şi Dvs. fiindcă nu vă iartă multă lume, inclusiv şi eu, că aţi făcut alianţă cu socialiştii şi aţi cedat puterea partidului prorus, succesorul celora care ne-au umilit 200 de ani”, a afirmat Mihai Ghimpu.

Liberalul e de părere că „niciunul din cei care a făcut alianţă cu socialiştii şi le-a dat puterea nu câştigă de la Dodon”.

„Trebuie să fie altă persoană care nu a trădat interesele naţionale”, a spus Ghimpu. În opinia sa, oricare alt candidat care va ieşi în turul doi are şanse în faţa lui Igor Dodon, numai nu „niciunul din Blocul ACUM”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Jason_Bourne
23.01.2020, 22:55:35

Ghimpu cadavrul politic moldav !Tradatorul de neam Iuda ai spune in popor(Rosca al doilea),a votat pt.Guvernul lui Plaha si a pierdut sustinerea Romaniei(atunci s-a format PLR-ul lui Hadarca) !!!Maia a facut coalitie cu Bidon ca sa scape tara de Plaha doar ca Bidon a reactionat in stilul caracteristic rusilor si a infipt cutitul in spate !!!Oricum e un om mort,izolat pe plan international,are zilele numarate,e pe scaunul lui Ianukovici !!!

SIMBA
26.01.2020, 19:22:15

S-o spunem pe șleau . MAIA SANDU este o unealtă a anumitor cercuri de interese obscure ale UE ! Nu, nu împotriva REPUBLICII MOLOTOVA ! DIMPOTRIVĂ . Ea este ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI SI A REÎNTREGIRII TĂRII ! PUNCT si de la capăt ! NICI naivă politic nu este această MAIE SANDU. Ea ESTE O STATALISTĂ INDEPENDISTĂ cu steluțe aurii pe steag albastru , care crede că se va alege cu o ”patrie” a ei și a celor de-o seamă cu ea , mereu și merul contrapusă ROMÂNIEI MARI !Ea urmează sa fie răsplătită pe măsura serviciilor ce le face si le va face ! ESTE UNEALTA POLITICII PUMNULUI ce se vrea să fie considerată și democrată pe de -asupra , si în binele oamenilor. NU ESTE ! VORBIM PE FAȚĂ , PE ADEVĂR și FĂRĂ DIPLOMATIE INUTILĂ ! Această politică se numește de 2000 de ani DIVIDE ET IMPERA ! Stiu ei foarte bine , cei care practică assemenea tertipuri politicianiste , că DOUĂ SĂBII INTR-O TEACĂ nu pot conviețui NICIODATĂ Până la urmă se alege praf și pulbere si din săbii si din teacă ! Istoria are multe exemple să ne dea ! Toate drumurile RM spre UE trec prin ROMÂNIA , DAR SI INVERS ! Cât privește pe GHIMPU , vorbim de un timp trecut . Nu a știut, nici el nici partidul lui să se retragă la timp dintr-o luptă in care DEMNITATEA NAȚIONALĂ trebuia să fie dusă și afirmată ferm , consecvent si. FĂRĂ CONCESIILE și bâlbele care le-a făcut. ”TREI CULORI CUNOSC PE LUME ” a fost pt el si ai lui, un steag prea greu de a fi purtat cu cinste, detasare de sine si spirit de sacrificiu. Lupta lui a fost o grea încercare , însă ea l-a depășit copleșindu-l in toate cele, chiar și cu lucrurile bune pe care le-a realizat. Atăt a putut, cu atât s- ales si trebuie să fie mulțumit cu atât.. Orice lipsă de luciditate in evaluarea proprie de acum încolo îl costă și mai mult,, dar poate dăuna grav si cauzei UNITĂȚII NATIONALE..

Modifică Setările