Politică

articolul anterior articolul urmator

Mihai Popşoi: ACUM a depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară

4
22 May 2019 17:09:27
Autor: Dan Anghel
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Mihai Popşoi, spune că deputaţii Blocului Politic ACUM DA PAS sunt într-un gând cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi consideră că deputaţii aleşi de popor trebuie sa muncească pentru oameni. Însă, spune Mihai Popşoi, unica diferenţa e că cei din Blocul ACUM au depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară, iar colegii socialişti au dat bir cu fugiţii a câta oară.

„Să vină la Parlament să discutăm pentru că, vorba unui coleg din bloc, majorităţile nu se fac prin tufari, restaurante şi baruri”, a scris Mihai Popşoi pe o reţea de socializare, citat de IPN.
 
Astăzi, în cadrul unui briefing de presă, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus că, dacă în următoarele două săptămâni, până pe 7 iunie, fracţiunile parlamentare nu ajung la o înţelegere în vederea formării unei majorităţi parlamentare, va semna decretul de dizolvare a Parlamentului. Dodon a mai spus că s-a adresat la Curtea Constituţională pentru a afla de când începe termenul de trei luni după care apar circumstanţele pentru dizolvarea Parlamentului: de la validarea mandatelor sau de la şedinţa de constituire.
 
Deputaţii Blocului Politic ACUM DA PAS şi cei ai PSRM au avut câteva tentative de a discuta despre cooperarea parlamentară. ACUM pledează pentru un guvern minoritar, alegerea preşedintelui Parlamentului din partea blocului şi pe votarea unui pachet de legi anti-oligarhice. PSRM insistă să fie creată o majoritate parlamentară şi funcţia de preşedinte al Parlamentului să-i revină. PDM a invitat de două ori la discuţii deputaţii blocului ACUM, însă ultimii au refuzat participarea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Jr Proxi
22.05.2019, 17:40:47

Cum?????? Facind fotografii in parlamentul gol????

-1 (1 vot)
Real Realist
22.05.2019, 19:35:34

ahahahah! Taman ca magarii astia din ACUM au blocat toata activitatea politica din tara asta! Si PS si PSRM le-au propus sa faca coalitie, dar ei au refuzat!

-1 (1 vot)
Racu Sergiu
22.05.2019, 19:44:31

Popușoi un goăpnic care nu merită nici o funcție...

-1 (1 vot)
zbucium ion
23.05.2019, 14:01:17

Cica, "au depus eforturi"... S-au opintit, chiar, dar carul nu s-a urnit din loc. Au primit salarii NEMUNCITE, nelucrate, dar n-a ramas mult si isi vor incheia "eforturile". Sa speram sa nu-i mai vedem vreodata intre peretii parlamentului - NU MERITA sa reprezinte alegatorii din teritorii, pentru care n-au ridicat un pai.. .

-1 (1 vot)