Mihai Popşoi: Igor Dodon e gata să cedeze, doar pentru a obţine voturi din stânga Nistrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Popsoi via Facebook

Vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, deputatul Mihai Popşoi, susţine că posturile ilegale, instalate în Zona de Securitate sub pretextul pandemiei, cel mai probabil vor rămâne acolo şi ulterior. Potrivit lui, preşedintele Igor Dodon nu vine cu nicio reacţie şi „este gata să cedeze până şi teritorii, acele sate din raionul Dubăsari, doar pentru a obţine beneficii personale – voturile din regiunea transnistreană”, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, parlamentarul a declarat că acele posturi ilegale împiedică libera circulaţie a oamenilor care trăiesc în satele din preajmă. Totodată, au loc şi alte cedări unilaterale, care se referă la telecomunicaţii, sectorul bancar etc. Cel care se declară „marele apărător al suveranităţii tace, pentru că este depensent atât de Rusia, cât şi de Tiraspol, pentru că acolo îi sunt voturile”, a declarat Mihai Popşoi.

„Din păcate, atât oamenii din ţară, cât şi politicienii îşi aduc aminte de regiunea transnistreană doar când acolo lucrurile se înrăutăţesc. Acum, în ultimele săptămâni, vedem că tensiuni în zona de securitate sunt tot mai multe. Probabil, cu cât se va apropia data alegerilor, aceste tensiuni vor creşte pentru a fi utilizate în scopuri electorale de către actuala guvernare. Actuala guvernare, mai cu seamă Dodon, foarte des vorbeşte despre suveranitate, independenţă şi despre faptul că domnia sa ar fi garantul Consituţiei. Dar când vine vorba de problema transnistreană sau, cu atât mai mult, când vine vorba despre armata rusă în Transnistria, preşedintele Dodon ia apă în gură, bagă capul în nisip, se face că plouă”, susţine Mihai Popşoi.

„Este evident că pretinsul statalist, Igor Dodon, timp de patru ani nu a făcut nimic pentru consolidarea societăţii în jurul ideii de reîntregire a Moldovei şi lichidării prezenţei militare ilegale a Federaţiei Ruse. În schimb, Igor Dodon, şi PSRM-ul lui de buzunar, deschis promovează ideea anticonstituţională de federalizare a Republicii Moldova în conformitate cu scenariul Kozak-2”, a declarat deputatul Oazu Nantoi.

Potrivit lui, Igor Dodon a fost primul preşedinte al Republicii Moldova, care la 12 decembrie 2016, s-a grăbit să-l felicite pe Vadim Krasnoseliskii cu victoria în alegerile ilegale din regiunea transnistreană. „Şi unde am ajuns noi, cetăţenii Republicii Moldova, după aproape patru ani de la acea felicitare, adresată de Dodon – creatura lui Plahotniuc şi marioneta lui Putin la Chişinău, lui Vadim Krasnoseliskii, marionetei „Sheriff”-lui şi Putin de la Tiraspol?”, a spus deputatul.

Până la ora difuzării ştirii, Preşedinţia nu a comentat declaraţiile celor doi parlamentari.

https://www.ipn.md/ro/presedintele-e-gata-sa-cedeze-doar-pentru-a-obtine-7965_1074835.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite