Mihai Popşoi (PAS): Guvernul şi Parlamentul vor veni cu o serie de demisii şi numiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Popşoi, deputat PAS
Mihai Popşoi, deputat PAS

Marea curăţenie a sistemului va începe de la prima şedinţă a noului Guvern, pentru instituţiile subordonate Executivului şi de la viitoarea şedinţă a Parlamentului, pentru instituţiile subordonate Legislativului. O spune vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi. Potrivit lui, persoanele certate cu legea nu se vor mai regăsi în instituţiile de stat, iar deficitul de cadre nu este un motiv pentru a lăsa în funcţii persoane corupte, notează IPN.

Vicepreşedintele Parlamentului spune că la prima şedinţă a viitorului Cabinet de Miniştri va fi înlocuită conducerea agenţiilor care se subordonează Executivului. De asemenea, vor fi decapitate şi instituţiile aflate în subordinea Parlamentului, cu respectarea strictă a legii.

„Imediat ce va fi votat, Guvernul va veni cu o serie de demisii şi numiri. Parlamentul în următoarea săptămână va demite conducerea instituţiilor care sunt subordonate Legislativului. E un proces firesc, acolo unde numirea este politică, nu are sens să tărăgănăm. Acolo unde procesul de demitere este mai îndelungat, vom respecta procedura. Noi vrem să dăm un exemplu de democraţie, europenism, respectare a legii. Va fi schimbată conducerea la APP, ASP. Şi la CNA trebuie schimbată conducerea, fără îndoială”, a spus Mihai Popşoi în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la JurnalTV.

Mihai Popşoi afirmă că persoane corupte din instituţiile publice ar încerca să mimeze afinităţi cu viziunile noii guvernări pentru a fi menţinute în funcţii.

„Orice încercare de a te pune bine cu noua guvernare atât timp cât ai păcate, ai furat, ai tratat oamenii cu încălcarea legii, nu te ajută linguşeala. Oamenii cumsecade care au lucrat cu toţi, dar nu au comis abuzuri, n-au de ce să le fie frică, pe ei nu-i paşte niciun pericol. Noi înţelegem că există deficit de cadre în sistem, dar acest lucru nu este o scuză pentru a păstra oamenii toxici”, a mai spus Popşoi.

Printre instituţiile publice responsabile faţă de Parlament se regăsesc: Banca Naţională, Consiliul Concurenţei, Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, Autoritatea Naţională de Integritate , Comisia Electorală Centrală , Consiliului Audiovizualului ş.a.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite