Mihai Popşoi: Orice tip de Guvern nu face altceva decât să amâne alegerile parlamentare anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Mihai Popşoi FOTO IPN
Deputatul Mihai Popşoi FOTO IPN

Deputaţii examinează posibilitatea adoptării unei declaraţii privind necesitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate. Documentul este propus de deputaţii PAS şi a fost expediat liderilor tuturor fracţiunilor parlamentare, informează IPN.

După decizia Curţii Constituţionale privind imposibilitatea autodizolvării Parlamentului, Partidul Acţiune şi Solidaritate insistă pe declanşarea cât mai grabnică a alegerilor parlamentare anticipate.

„Un guvern anticriză nu poate fi funcţional fără susţinerea unei majorităţi parlamentare. Orice tip de Guvern nu face altceva decât să amâne alegerile parlamentare anticipate. Cu un astfel de Parlament nu există posibilitatea depăşirii crizei economice şi pandemice în care ne aflăm. Cetăţenii vor un alt Legislativ”, a spus deputatul PAS Mihai Popşoi în timpul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8. El consideră că, în aceste condiţii, deputaţii urmează să examineze posibilitatea adoptării unei declaraţii privind necesitatea declanşării alegerilor anticipate.

Deputaţii socialişti se arată sceptici în privinţa unui astfel de document. „Parlamentul a adoptat multe declaraţii, inclusiv declaraţia privind condamnarea traseismului politic şi exact peste o săptămână oameni care au ridicat mâna în favoarea acestei declaraţii, au migrat dintr-un partid în altul. Noi aşteptăm ca preşedintele ţării să desemneze un candidat la funcţia de premier”, a declarat deputatul PSRM, Vasile Bolea.  

În acelaşi timp, deputaţii Platformei DA spun că singura modalitate de a depăşi impasul politic în care se află Republica Moldova este ca preşedintele ţării să înainteze cât mai grabnic un candidat la funcţia de prim-ministru, iar votarea sau nevotarea acestuia în Parlament va demonstra sinceritatea deputaţilor care spun că optează pentru alegeri anticipate.

„Preşedintele trebuie să vină cu un candidat bun la funcţia de prim-ministru. Acest candidat trebuie să aibă un program de guvernare foarte bun care să nu fie agreat de Igor Dodon. Candidatul la funcţia de premier trebuie să fie cât mai antipatic pentru PSRM şi Igor Dodon, astfel încât dacă PSRM va vota acest Guvern, să fie foarte clar că socialiştii se tem de alegeri parlamentare anticipate”, a spus deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari.

Potrivit Constituţiei, în lipsa unei majorităţi parlamentare formalizate care să înainteze un candidat la funcţia de prim-ministru, şeful statului este obligat să desemneze un candidat la funcţia de şef al Executivului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite