Politică

articolul anterior articolul urmator

Mihail Popşoi (PAS): Vrem să facem din Parlament una dintre cele mai transparente instituţii VIDEO

0
29 Jul 2021 11:06:10
Autor: Iurii Botnarenco
Mihai Popşoi, lider al fracţiunii PAS
Mihai Popşoi, lider al fracţiunii PAS

Liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Acţiune şi Solidaritate, Mihai Popşoi, susţine că, începând de astăzi, în Parlament este o majoritate a „oamenilor buni”, care împreună cu preşedintele, cu Guvernul, care va fi învestit în zilele următoare, va fi în slujba cetăţenilor şi se va pune pe treabă. Singura opţiune este de a guverna bine, onest şi competent. Declaraţiile au fost făcute la şedinţa Parlamentului din 29 iulie, transmite IPN.

„Votul de acum câteva săptămâni ne permite să lăsăm în urmă unul dintre cele mai toxice parlamente din istoria Republicii Moldova, un parlament în care hoţii au ajuns să dicteze, iar moldovenii au avut de plătit notă deloc ieftină a schemelor lor. Pentru prea mult timp interesele oamenilor de rând au fost ignorate”, a notat parlamentarul.

În opinia sa, provocările sunt majore, însă această majoritatea le va permite să ia decizii rapide şi să destructureze toate reţele corupte care au ţinut ţara pe loc. „Parlamentul este instituţia esenţială a democraţiei, pentru ca moldovenii să înceapă să trăiască mai bine, noi trebuie să votăm legi bune, trebuie să muncim în parteneriat cu instituţiile care le vor oamenilor binele”, a mai spus Mihai Popşoi.

„Vrem să facem din Parlament una dintre cele mai transparente instituţii din ţară, în care oamenii să poată vedea oricând ce se dezbate, ce fac parlamentarii şi cum sunt cheltuiţi banii publici. Vom veni rapid cu un plan de măsuri pentru a creşte transparenţa acestei instituţii”, a mai spus deputatul.

Mihail Popşoi a notat că îşi doreşte un dialog civilizat între putere şi opoziţie.

În noul Parlament au acces trei formaţiuni politice. Este vorba despre Partidul Acţiune şi Solidaritate – 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor – 32 de mandate şi Partidul politic Şor – 6 mandate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările