Ministerul de Interne de la Chişinău va fi condus de o femeie. Cine este Ana Revenco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Revenco
Ana Revenco

În premieră pentru Republica Moldova, Ministerul de Interne va fi condus de către o femeie. Este vorba despre Ana Revenco, actual consilier al preşedintelui Maia Sandu, candidat desemnat pentru funcţia de ministru de Interne în Guvernul Nataliei Gavriliţa, care urmează să fie învestit în funcţie vineri, 6 august.

Ana Revenco (44 de ani) este consiliera preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării şi securităţii naţionale şi Secretar al Consiliului Suprem de Securitate. 

A activat în calitate de director executiv a Centrului Internaţional „La Strada” Moldova. În perioada 2012-2015, a fost şefa Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului General de Poliţie al MAI, iar în 2013–2015, a fost responsabilă din partea IGP pentru organizarea implementării planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. 

Ana Revenco este licenţiată în relaţii economice internaţionale, deţine un masterat în administrarea organizaţiilor non-profit şi este parte a grupului de experţi al Consiliului Europei pentru monitorizarea implementării Convenţiei Europene împotriva traficului de persoane.

 A fost decorată cu distincţia „Meritul Civic” de preşedintele Nicolae Timofti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite