Ministru Economiei din Guvernul Maiei Sandu: În ultimul timp au loc extrageri mari de bani de pe conturile companiilor de stat în conturi offshore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Ministrul Economiei din Guvernul Maiei Sandu, Vadim Brânzan, a anunţat joi, 13 iunie, că deţine informaţia precum că de pe conturile companiilor de stat au loc extrageri de mijloace financiare, atât în numerar cât şi prin transfer, spre anumite conturi din offshore.

„Facem apel către toţi cei cărora li se impun să execute anumite ordine de acest fel, să dea dovadă de curaj. Nu vă implicaţi în acţiuni cu caracter ilegal. Respectaţi legislaţia Republicii Moldova. Fiecare persoană angajată în companiile de stat este responsabilă pentru acţiunile sale”, a declarat Vadim Brânzan într-o conferinţă de presă.

Acesta a atenţionat UE, Ambasada SUA, FMI, Banca Mondială, BERD etc. despre „evoluţiile alarmate ce ţin de extragerile ilicite a capitalurilor din Moldova.

„Regimul personal şi dictatorial al lui Plahotniuc, prin intermediul funcţionarilor de stat, încalcă nu doar legislaţia Republici Moldova, dar şi tratatele internaţionale cu privire la fluxurile de capital şi spălarea mijloacelor băneşti”, a spus ministrul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite