Politică

articolul anterior articolul urmator

Ministrul demisionar al Economiei, Valeriu Lazăr, admite că Vlad Filat ar putea conduce următorul Cabinet de miniştri

3
9 Mar 2013 12:52:20
Autor: Anastasia Nani
Vlad Filat a prezentat demisia Guvernului la 8 martie. Foto: Adevărul
Vlad Filat a prezentat demisia Guvernului la 8 martie. Foto: Adevărul

Declaraţia a fost făcută într-un interviu pentru Radio Europa Liberă. Valeriu Lazăr a precizat totuşi că, dacă ar fi liderul unui partid, s-ar ţine departe de funcţia de premier.

„Admit orice. Dacă aş fi liderul unui partid politic, locomotiva acestui partid, m-aş ţine departe de funcţia de prim-ministru. Partidul Liberal Democrat, ca şi Partidul Democrat şi Partidul Liberal, la fel ca şi oricare altă formaţiune trebuie să-şi ia singure deciziile”, a declarat la Europa Liberă Valeriu Lazăr, vicepremier şi ministrul Economiei, din partea Partidului Democrat.

„Viitorul guvern va avea o responsabilitate enormă. Dacă asupra următorului cabinet de miniştri va plana această valenţă politică puternică, nu aşteptaţi reforme, nu aşteptaţi rezultate, oricine ar fi prim-ministru”, a mai spus oficialul demisionar.

Anterior, Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al Partidului Democrat, a declarat pentru "Adevărul" că  Republica Moldova ar putea avea un nou Guvern în cel mult două săptămâni, dacă ar exista bunăvoinţă între liderii AIE. Deputatul a mai dat de înţeles că formaţiunea sa nu a spus că nu-l acceptă pe Vlad Filat la funcţia de premier, aşa cum a declarat Marian Lupu, preşedintele Parlamentului. 

„Câteva persoane au spus asta. Nu există încă o decizie a partidului în acest sens. Sunt posibilităţi să găsim candidaţi care să întrunească voturile celor trei partide. Văd anumite persoane la această funcţie, dar nu pot da nume pentru că sunt om serios. Din AIE, PLDM este partidul care trebuie să ne spună cum vede această situaţie. De fapt, depinde şi de reprezentanţii PLDM dacă doresc să găsească un compromis sau să fie principiali şi să meargă până la capăt“, a declarat Dumitru Diacov pentru „Adevărul“.

Vlad Filat a prezentat demisia Guvernului ieri, după ce, la 5 martie, 54 de deputaţi (comunişti, democraţi, grupul socialiştilor şi neafiliaţii Mihai Godea şi Sergiu Sârbu) au susţinut moţiunea de cenzură înaintată Executivului de fracţiunea PCRM. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Alina Gratii
9.03.2013, 14:20:34

Democratii de fiecare data au fost gata pentru comrpomis sipentru intelegere mai rau de verzi ce nu au inteles si au tot fugit dupa putere.

Bernic Marcel
11.03.2013, 10:46:48

De ce doar de la PDM vad careva dorinte de a salva situatia??? Daca initial au declarat ca nu Filat, acum pentru RM poate fi si Filat, dar de ce PLDM nu vine cu asemenea pozitie???, mai cu seama ca pe Filat deja lumea nu il mai vrea, de cind au aparut acele convorbiri telefonice, cazul de la BEm, ruperea acordului AIE, cazul asta cu microbuzul, masina lui Vicol, etc, lumea nu mai are incredere in el si nu il mai doreste in fruntea guvernului, a ratat sansa si sa comprmis.

Pandur Ion
11.03.2013, 18:37:34

Cei din PD imi plac , numai dintr-un singur motiv , mereu caua solutii pentru a aplana orice situatie iscata in politica.