Ministrul pentru Europa al Marii Britanii: „Susţinem Moldova în efectuarea reformelor necesare pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David
Lidington, ministrul britanic pentru Europa FOTO: Arhivă
David Lidington, ministrul britanic pentru Europa FOTO: Arhivă

David Lidington, ministrul pentru Europa al Regatului Unit al Marii Britanii se află într-o vizită de două zile la Chişinău. În cadrul întrevederii cu Natalia Gherman, ministrul de Externe al Republicii Moldova, oficialul de la Londra a menţionat că Marea Britanie susţine parcursul europena al ţării noastre.

Potrivit Nataliei Gherman, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în cardul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova, despre rezultatele summitului de la Vilnius unde Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere cu UE, despre reformele din ţara noastră, dar şi despre relaţiile economice dintre cele două ţări. „Am vorbit despre atragerea investiţiilor britanice în Republica Moldova. Marea Britanie a investit deja în ţara noastră. Am vorbit despre extinderea acestei colaborări. Totodată, am discutat şi despre posibilitatea de a coopera în structurile europene şi internaţionale“, a declara Natalia Gherman.

La rândul său, David Lidington a menţionat că Regatul Unit al Marii Britanii susţine parcursul european al ţării noastre. „Mă bucur foarte mult că am revenit în Republica Moldova. Când mă pregăteam să vin la Chişinău, ambasadorul mi-a spus că totul s-a schimbat, că ţara e mai europeană decât acum trei ani. Vreau să reafirm suportul Marii Britanii în ceea ce priveşte parcursul european şi reformele efectuate în Republicii Moldova. Suntem angajaţi să susţinem Republica Moldova în efectuarea reformelor necesare pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE“, a menţionat oficialul de la Londra.

Totodată, David Lidington a vorbit şi despre investiţiile britanice în Republica Moldova. „În această dimineaţă m-am întâlnit şi cu mai mulţi oameni de afaceri britanici şi cu reprezentanţi ai ONG-urilor. Sper că vom vedea mai mulţi oameni de afaceri britanici interesaţi să investească în Republica Moldova“, a mai declarat oficialul de la Londra.

Astăzi, David Lidington va ţine un discurs „Moldova, Uniunea Europeană şi reforma“.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite