Mişcarea Politică „Unirea” a pichetat clădirea Parlamentului: „Jos bandiţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea Politică „Unirea” şi Asociaţia „Unirea-ODIP” au pichetat în această dimineaţă clădirea Parlamentului. Unioniştii au venit cu pancarte pe care scria: „Jos băniţii”, „Unirea şi punctum”, „Moldova fără bandiţi”, transmite IPN.

Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a remarcat că societatea a ajuns să vadă un parlament de bandiţi, când un deputat din Parlament (Ştefan Gaţcan, n.r.) „a fost corupt de unii, după care furat de alţii” şi astăzi îşi face apariţia fără să-şi mai depună demisia în Parlament „pentru a participa în continuare la războaiele dintre hoţi”. „Acestor crime trebuie de pus capăt”, consideră liderul liberal.

Preşedintele Partidului Politic Uniunea Salvaţi Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, a spus că deputatul Gaţcan „nu din motive imperative a plecat de la PSRM la Grupul Candu, cel mai probabil sub influenţa banilor”. „Acesta a fost răpit la modul cel mai criminal din Parlamentul Republicii Moldova şi, din câte înţelegem, „nu există” filmări despre cum acesta a fost scos din Parlament, iată cum o crimă acoperă o altă crimă. Acest lucru este fără precedent în Republica Moldova. Or, în ultimii 30 de ani, în fiecare legislatură, 20-30 de deputaţi plecau de pe lista fracţiunilor unde au fost aleşi, dar niciodată, niciunul nu a fost răpit şi maltratat”, a adăugat Valeriu Munteanu.

Preşedinta Partidului Naţional Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, consideră că ceea ce se întâmplă acum nu este doar tragic, dramatic dar şi ridicol. „Râde toată lumea  în ce s-a transformat parlamentul de la Chişinău”. „Republica Moldova, prin forţele politice reprezentate în Parlament, este sfâşiată de o parte a societăţii reprezentată de forţe politice care vorbesc despre Europa, dar se gândesc şi ei la Moscova şi o parte care deschis lucrează pentru adversarii intereselor noastre de unitate naţională românească şi de accedere în spaţiul euro-atlantic. Cazul Gaţcan a ajuns să fie punctul culminant al batjocorii în Parlamentul Republicii Moldova , dar şi din politica moldovenească”, a spus politiciana.

Vlad Bileţchi, lider al Asociaţiei UNIREA-ODIP, a menţionat că „asistăm la nişte reglări de conturi dintre clanurile oligarhice care nu au reuşit să se împartă în iunie 2019, prin intermediul „pungilor cu calendare” şi acum încearcă să se războiască prin cumpărarea, şantajarea, furtul de deputaţi”. Potrivit lui, acest lucru îl avantajează atât pe Igor Dodon, care se poate victimiza pe fundal de campanie electorală, cât şi pe Vlad Plahotniuc. „Noi trebuie să spunem stop acestui traseism politic, noi trebuie să spunem stop acestor clanuri oligarhice şi partide banditeşti care nu reprezintă şi nu au reprezentat niciodată interesele Republicii Moldova”, a adăugat Vlad Bileţchi.

După ultimele trei şedinţe eşuate, unde nu a fost cvorum, astăzi în Parlament s-a prezentat deputatul PSRM Ştefan Gaţcan, iar cvorumul a fost asigurat. Premierul Ion Chicu a prezentat plenului proiectele pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea. 

https://www.ipn.md/ro/miscarea-politica-unirea-a-pichetat-cladirea-parlamentului-jos-banditii-7965_1074754.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite