Mocanu: Dodon s-a înţeles cu Gazprom ca omul lui Plahotniuc, Vasile Botnari, să fie numit director la Moldovagaz. Dodon a vândut funcţia şi devine milionar! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a anunţat în seara de vineri, 3 februarie, că preşedintele Gazprom, Alexei Miller, îl va numi pe 9 februarie în funcţia de director general al Moldovagaz pe Vasile Botnari. Potrivit lui Mocanu, decizia lui Miller ar fi fost luată în urma întrevederii de la Moscova cu Igor Dodon. Şeful statului ar fi negociat şi vândut această funcţie liderului PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc.

„Săptămâna viitoare, la data de 9 februarie, preşedintele Gazprom, Alexei Miller, îl va numi în funcţie de director general al întreprinderii mixte moldo-ruse Moldovagaz pe Vasile Botnari. Cel care a fost ministrul Transporturilor, cel care este mâna dreaptă a lui Plahotniuc şi cel care-i îndeplineşte lui Plahotniuc orice vis de acaparare a Republicii Moldova”, a declarat Sergiu Mocanu.

Politicianul susţine că „anul trecut în aceeaşi vreme, în PMAN se desfăşura cel mai ipocrit spectacol. Lumea, mulţimea, miile de oameni ieşiţi în PMAN să-şi recupereze miliardul furat din caznaua statului de Filat şi Plahotniuc au fost duşi de către Năstase, Usatîi, Dodon, împreună cu toată societatea civilă de la Oazu Nantoi, Ţăranu, Boţan au fost duşi spre alegerea preşedintelui de întreaga populaţie. Asta era calea directă de a-l alege pe Dodon preşedinte al Republicii Moldova”.

Liderul MPA a mai adăugat că tranzacţia care s-a făcut dintre Plahotniuc şi Dodon pentru numirea lui Vasile Botnari în funcţia de director general la Moldovagaz seamănă mult cu tranzacţia pe care a făcut-o Plahotniuc cu Urecheanu în 2010, când l-a numit pe Zubco procuror general contra sumei de 2 milioane de dolari, plătită de Plahotniuc lui Urecheanu. 

„Această acţiune seamănă şi cu tranzacţia dintre Filat şi Dodon, atunci când Dodon a primit bani de la Filat pentru votarea lui Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Săptămâna viitoare Dodon se va afla la Bruxelles şi Teheran. El îşi va întâlni fericita veste că a devenit multimilionar şi se înscrie în lista puţinilor milionari din Moldova (...) acum o să fiţi furaţi de gazul din Republica Moldova, fiindcă Plahotniuc controlează directorii de la ANRE care fac tarifele pentru gaze, dar acum va controla şi distribuitorul de gaze”, a încheiat Mocanu.

Amintim că Vasile Botnari este ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova din ianurie 2016 până în prezent. Anterior, el a ocupat funcţia de ministru al Transporturilor în perioada 2013 - 2015. Între anii 2010 - 2013 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Democrat.

De remarcat că în urma vizitei sale la Moscova din 16 - 18 ianuarie, preşedintele Igor Dodon a declarat că a avut o întrevedere în Capitala Federaţiei Ruse cu Alexei Miller. Dodon a lăudat rezultatele întrevederii, afirmând că e posibil ca Moldova să obţină un preţ la gaz mai mic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite